Ρωσία: Σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας και ανθρώπινη αμέλεια τα αίτια της τραγωδίας στο εμπορικό κέντρο

Ρωσία: Σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας και ανθρώπινη αμέλεια τα αίτια της τραγωδίας στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA/ALEXANDER PATRIN
0

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή το απόγευμα σε εμπορικό κέντρο του Κεμέροβο στη Ρωσία, είναι η τελευταία από σειρά ανάλογων δυστυχημάτων σε ρωσικά κτίρια που οφείλονται στα πλημμελή μέτρα ασφαλείας.

Φύλακας του εμπορικού κέντρου στο  Κεμέροβο της Σιβηρίας, στο οποίο έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 64 άνθρωποι, φέρεται να απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών αφότου έλαβε το σήμα συναγερμού προειδοποίησης πυρκαγιάς, ενώ οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές.

Η πυρκαγιά, μια από τις φονικότερες που έχουν σημειωθεί στη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, εξαπλώθηκε στους πάνω ορόφους του εμπορικού κέντρου Zimnyaya Vishnya χθες το μεσημέρι, όπου βρίσκονται αίθουσες κινηματογράφου και ένας παιδότοπος.

Η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο δήλωσε ότι οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο φύλακας του εμπορικού κέντρου να τεθεί υπό κράτηση.

Όπως δήλωσε η ίδια, ο φύλακας μόλις πήρε το σήμα για εκδήλωση πυρκαγιάς, απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών.

Νομικός ειδικός σε θέματα ποινικού δικαίου δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti, ότι ο εν λόγω φύλακας ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία για αμέλεια και για παράβαση των κανόνων ασφαλείας που εφαρμόζονται σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως επτά έτη.

  

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 10 άτομα, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα, που προκλήθηκαν από εισπνοές καπνού.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής εταιρείας που είναι υπεύθυνος για την διαχείριση του εμπορικού κέντρου. Η Ανακριτική Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι κατά την ανέγερση του εμπορικού κέντρου είχαν γίνει «σοβαρές παραβιάσεις».

Η πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Κεμέροβο, είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί σε διάστημα 100 ετών.

Το 1999 στην πυρκαγιά που είχε σημειωθεί στην Διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην πόλη Σαμάρα είχαν χάσει την ζωή τους 57 άνθρωποι, το 2007 στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή του Κραντοντάρ είχαν χάσει την ζωή τους 63 άνθρωποι και το 2009 στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε κέντρο διασκέδασης στην πόλη Περμ είχα χάσει την ζωή τους 153 άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ