Ρωσία: Τουλάχιστον 56 είναι οι νεκροί και 16 οι αγνοούμενοι από την μεγάλη πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο

Ρωσία: Τουλάχιστον 56 είναι οι νεκροί και 16 οι αγνοούμενοι από την μεγάλη πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 53 είναι οι νεκροί και 16 οι αγνοούμενοι από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο, στο Κεμέροβο της Σιβηρίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν σε κινηματογραφική αίθουσα.

Οι διασώστες κατόρθωσαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο, το οποίο που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ καθώς και πολλά καταστήματα.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας. Υπό κράτηση έχει τεθεί ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν το κέντρο.

Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

Οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν ένα εκατομμύριο ρούβλια ως αποζημίωση όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ