ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γαλλία: 8 χρόνια φυλακή στη μητέρα που έπνιξε τα πέντε νεογέννητα μωρά της και τα έκρυψε στον καταψύκτη

Γαλλία: 8 χρόνια φυλακή στη μητέρα που έπνιξε τα πέντε νεογέννητα μωρά της και τα έκρυψε στον καταψύκτη Facebook Twitter
Το σπίτι της οικογένειας στο Louchats.
0

Σε φυλάκιση οκτώ ετών καταδικάστηκε μία μητέρα στη Γαλλία, η οποία έπνιξε τα πέντε από τα νεογέννητα μωρά της και έκρυψε τις σορούς τους σε καταψύκτη.

Η 37χρονη Ramona Canete, εν μέσω λυγμών ζήτησε «συγχώρεση» κατά τη δίκη της στο Μπορντώ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι γεννήσεις και οι πνιγμοί των βρεφών πιστεύεται ότι σημειώθηκαν κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

Η ίδια παραδέχθηκε πως γεννούσε στη μπανιέρα τoυ σπιτιού της, στην περιοχή Louchats, και στη συνέχεια άφηνε τα νεογέννητα να πεθάνουν μέσα στο νερό.

Μία από τις δύο έφηβες κόρες της βρήκε ένα από τα βρέφη σε μια τσάντα, μέσα στον καταψύκτη. Η αστυνομία εντόπισε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα, αφότου ειδοποιήθηκε από τον σύζυγό της 37χρονης, Juan Carlos.

Η φριχτή ανακάλυψη σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015, ενώ η Romana βρίσκεται ήδη τρία χρόνια υπό κράτηση. Η υπόθεση ήρθε ξανά στη δημοσιότητα, λόγω της δίκης.

Ο Juan Carlos, ο οποίος είναι αγρότης, δήλωσε πως αγνοούσε πλήρως ότι η σύζυγός του ήταν έγκυος. Ειδικοί, τους οποίους επικαλέστηκε ο προεδρεύων δικαστής, τον περιέγραψαν ως «κτητικό» και «ζηλόφθονα», όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Le Point.

Ο εισαγγελέας Xavier Chavigné δήλωσε ότι στην υπόθεση λήφθηκε υπόψη και ο χαρακτήρας του συζύγου της Romana, σημειώνοντας πως επρόκειτο για μία περίπτωση «άρνησης της μητρότητας».

Μιλώντας στο δικαστήριο, η Ramona είπε: «πρώτα, θα ήθελα να ικετεύσω τα μωρά για συγχώρεση - θα μπορέσω να το κάνω αυτό όταν βγω από τη φυλακή και πάω στο νεκροταφείο. Και ικετεύω για συγχώρεση από την οικογένειά μου, τις κόρες μου που έχουν ζήσει αυτόν τον πόνο».

«Δεν είχα άλλη επιλογή. Είχα απορρίψει τόσο την ιδέα της εγκυμοσύνης που για μένα, στο μυαλό μου, αυτά τα παιδιά δεν μπορούσαν να υπάρξουν», πρόσθεσε επίσης η 37χρονη.

Όπως αναφέρει το BBC, η Ramona δεν αναμένεται να εκτίσει ολόκληρη την ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, ενώ θα βρίσκεται υπό πενταετή εποπτεία μετά την αποφυλάκισή της.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM