ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εξέλιξη- Τραμπ και Ερντογάν μιλάνε σήμερα εκτάκτως στο τηλέφωνο

Εξέλιξη- Τραμπ και Ερντογάν μιλάνε σήμερα εκτάκτως στο τηλέφωνο Facebook Twitter
0

Σημαντική και συνάμα αιφνίδια εξέλιξη, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθώς είπε πως σε λίγες ώρες θα υπάρξει τηλεφωνική επαφή του Τραμπ με τον Ερντογάν.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα συνομιλήσει με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σήμερα, ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου.

Η επαφή αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς έρχεται την ίδια μέρα που οι πληροφορίες θέλουν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης να ετοιμάζεται να καταδικάσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ερντογάν στη Συρία και να επιπλήξει τη στάση του απέναντι σε ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια ώρα κλιμακούμενη ένταση υπάρχει και μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας με εκατέρωθεν δηλώσεις.

Στη συνομιλία των δύο ηγετών εκτιμάται πως θα κυριαρχήσει το θέμα της Συρίας αλλά ενδέχεται να τεθεί θέμα και για την Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σήμερα στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, είπε πως η Τουρκία θα εκδιώξει από τη συριακή μεθόριο την κουρδική πολιτοφυλακή YPG αν δεν υπάρξει τελικά μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για ένα σχέδιο απομάκρυνσης της οργάνωσης από τη συριακή πόλη Μανμπίτζ.

«Αν αυτό το σχέδιο δεν εφαρμοστεί, η μοναδική επιλογή που μας απομένει θα είναι η απομάκρυνση των τρομοκρατών. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Συρία, αλλά και για το Ιράκ», σημείωσε.

Χθες, ο τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε «μια συνεννόηση, όχι σε συμφωνία» σχετικά με την Μανμπίτζ. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως η Άγκυρα επιδιώκει μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το ποιος θα αναλάβει την ασφάλεια της Μανμπίτζ μετά την αποχώρηση από την περιοχή της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θέλει η συνεννόηση με τις ΗΠΑ αναφορικά με την Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα, να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις περιοχές που ελέγχονται από τη YPG.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ