Εισαγγελείς ζήτησαν να απαγορευθεί η έξοδος του προέδρου Κουτσίνσκι από το Περού

Εισαγγελείς ζήτησαν να απαγορευθεί η έξοδος του προέδρου Κουτσίνσκι από το Περού Facebook Twitter
0

Περουβιανοί εισαγγελείς ζήτησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από δικαστή να απαγορεύσει στον απερχόμενο πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι την έξοδο από τη χώρα, δήλωσε δικαστική πηγή στο Reuters. 

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου ο Κουτσίνσκι υπέβαλε την παραίτησή του, αντιμέτωπος με τη σχεδόν βέβαιη παύση του από το αξίωμα και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο Κουτσίνσκι θα παραμείνει στο Περού ενόσω συνεχίζονται οι έρευνες για τις πληρωμές που είχε λάβει η εταιρεία συμβούλων του από τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht, ενώ ο ίδιος κατείχε υψηλόβαθμα αξιώματα στην κυβέρνηση, πριν από μία δεκαετία, διευκρίνισε η ίδια πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο Κουτσίνσκι, παρότι αρνείται ότι διαπράχθηκε οτιδήποτε παράνομο, υπέβαλε την παραίτησή του την Τετάρτη, μετά το νέο σκάνδαλο που προκάλεσε η προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από συνεργάτες του, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητές του να κερδίσει στην ψηφοφορία που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο Κογκρέσο και θα έκρινε εάν το σώμα θα προχωρούσε στην καθαίρεσή του.

Ο Κουτσίνσκι απολαύει ακόμη ασυλία, μέχρι το Κογκρέσο να αποδεχθεί επίσημα την παραίτησή του, κάτι που πιθανότατα θα γίνει αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σώματος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM