Τσαβούσογλου: Τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα

Τσαβούσογλου: Τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα Facebook Twitter
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών (EPA)
3

Νέες προκλητικές δηλώσεις για το Αιγαίο έκανε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης για τα σύνορα στο Αιγαίο.

«Το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων καθώς και τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος και για αυτό δημιουργούνται μία σειρά προβλημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, το τουρκικό υπουργείο έχει κοινοποιήσει τις απόψεις του για τα προβλήματα στο Αιγαίο ήδη από το 1996, διαμηνύοντας πως δεν θα επιτρέψει «τετελεσμένα» σε γεωγραφικούς σχηματισμούς των οποίων το καθεστώς δεν έχει καθοριστεί.

«Από τη μέρα που ήρθαμε στη διακυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τίποτα στο καθεστώς του Αιγαίου» διαβεβαίωσε τους βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης ο υπουργός. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Μια χαρά καθορισμένα είναι. Που είναι το ΝΑΤΟ σε αυτά; Αλλά θα μου πεις το έχει κανονίσει να κάνει πόλεμο με τη Ρωσία. Γιατί να ασχοληθεί με εμάς. Δεν έχουμε τόσο φυσικό πλούτο εμείς όπως έχει η Ρωσία. Κάτι λίγα μόνο.
Ναι αλλα στον λιγο φυσικο μας πλουτο εχουμε μπασει τους εβραιομασωνους για ασφάλεια. Και την λεσχη Μπίλντερμπεργκ την έχουμε στο τσεπακι μας μεσω του ταιπεδ. Και ας μη μιλήσουμε για τα αστροφυσικα κανονια των ΕΛ που ειναι κρυμμενα στο υπογειο νησι εξω απ'την Κάρπαθο.