Ντοκουμέντα - Ξεκάθαρα κάποιοι στη Ρωσία ψήφισαν δύο φορές και το έκαναν με θράσος

Ντοκουμέντα - Ξεκάθαρα κάποιοι στη Ρωσία ψήφισαν δύο φορές και το έκαναν με θράσος Facebook Twitter
2

Ο Πούτιν επανεξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό 76,67%, αλλά οι φωνές στη Ρωσία που κάνουν λόγο για νοθεία, και μάλιστα θρασύτατη, είναι πολλές και δυναμώνουν.

Αρκετή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες στη Ρωσία, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια μκο ανέφεραν πολλές παρατυπίες στις προεδρικές εκλογές.

Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς το μεσημέρι 1.764, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι, του σφοδρότερου εχθρού του προέδρου Πούτιν, στον οποίον έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές για νομικούς λόγους, λέει ότι έχει στείλει 33.000 εθελοντές ως παρατηρητές στις εκλογές.

Το βίντεο που δείχνει πώς έριχναν μαζικά φακέλους στις κάλπες:

Στην ιστοσελίδα του αναφέρονται εκατοντάδες περιστατικά νοθείας, κυρίως στη Μόσχα και στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, στην Αγία Πετρούπολη και το Μπασκορτοστάν στα Ουράλια Όρη.

O ίδιος ο Ναβάλνι ανέβασε στο Twitter έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε βίντεο το οποίο δείχνει να ρίχνονται επιπλέον φάκελοι με ψηφοδέλτια στην κάλπη σε ένα εκλογικό κέντρο στην ρωσική Απω Ανατολή.

Αυτό που όμως αποκάλυψε σήμερα το Reuters αποδεικνύει πως οι Ρώσοι το τερμάτισαν και μάλιστα το έκαναν με θράσος.

Τα ντοκουμέντα του πρακτορείου δείχνουν πως κάποιοι άνθρωποι ψήφισαν δύο φορές στην πόλη Ust-Djeguta, στη νότια Ρωσία κοντά στη Γεωργία.

Συνολικά οι φωτογράφοι του Reuters απαθανάτισε 17 ανθρώπους που εμφανίστηκαν δύο φορές σε διαφορετικές κάλπες, χωρίς καν να αλλάξουν ρούχα.

Και σκεφτείτε πως αυτό κατεγράφη τυχαία σε μια μόνο μικρή πόλη.

Η Leila Koichuyeva, μέλος της εκλογικής επιτροπής, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις όταν της έδειξαν τις εικόνες και απάντησε «Θα μπορούσαν να είναι δίδυμοι».

Ο Zukhra Chomaeva, σε ένα άλλο εκλογικό τμήμα δήλωσε: «Πώς μπορώ να ξέρω αν είναι το ίδιο πρόσωπο; Μπορεί να μοιάζουν...».

Η Ludmila Sklyarevskaya ήταν μεταξύ εκείνων που φωτογραφήθηκαν να ψηφίζουν δύο φορές, μία φορά στο εκλογικό κέντρο 215 και μία φορά στο εκλογικό κέντρο 216 στην πόλη. Αρνήθηκε όπως ήταν φυσικό οποιαδήποτε παράβαση.

Πολλοί από τους ανθρώπους που φωτογραφήθηκαν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι όπως αναφέρει ο Guardian.

Η Sklyarevskaya μάλιστα έφτασε στο ένα εκλογικό κέντρο με μια ομάδα ανθρώπων και λίγα λεπτά αργότερα, όλοι μαζί πήγαν και ξαναψήφισαν σε ακόμη ένα.

Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει δήλωσε: «Εάν αυτές οι αναφορές από την αξιόλογη υπηρεσία Reuters υποστηρίζονται από αντίστοιχες δηλώσεις προς τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου από τους παρατηρητές που ήταν σε κάθε εκλογικό τμήμα, τότε είναι κάτι που ανησυχητικό. Εάν δεν υποστηρίζονται, τότε δεν μας ανησυχεί καθόλου».

Ντοκουμέντα - Ξεκάθαρα κάποιοι στη Ρωσία ψήφισαν δύο φορές και το έκαναν με θράσος Facebook Twitter
Ντοκουμέντα - Ξεκάθαρα κάποιοι στη Ρωσία ψήφισαν δύο φορές και το έκαναν με θράσος Facebook Twitter
Ντοκουμέντα - Ξεκάθαρα κάποιοι στη Ρωσία ψήφισαν δύο φορές και το έκαναν με θράσος Facebook Twitter
Ντοκουμέντα - Ξεκάθαρα κάποιοι στη Ρωσία ψήφισαν δύο φορές και το έκαναν με θράσος Facebook Twitter
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM