Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς του να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς του να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα Facebook Twitter
EPA
1

Την πάγια στρατηγική του Ισραήλ να αποτρέπει τους εχθρούς τους από την απόκτηση πυρηνικής τεχνολογίας και πυρηνικών όπλων, υπογράμμισε μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, ο ισραηλινός στρατός και η Μοσάντ (οι μυστικές υπηρεσίες) απέτρεψαν τη Συρία από το να αναπτύξει πυρηνική ικανότητα και τους αξίζουν εύσημα για αυτό», τόνισε με tweet του ο Νετανιάχου.


Η θέση του Ισραήλ ήταν και παραμένει σταθερή: να αποτρέψουμε τους εχθρούς από το να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα, πρόσθεσε.

Οι νέες δηλώσεις του Νετανιάχου έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη παραδοχή του Ισραήλ ότι, το 2007, βομβάρδισε μια εγκατάσταση όπου υποπτευόταν πως κατασκευαζόταν μυστικά ένας «πυρηνικός αντιδραστήρας» στη Συρία.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση του Νετανιάχου στην επίσημη παραδοχή της επιδρομής από το Ισραήλ, αν και δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από αυτή την επίθεση με στόχο την εγκατάσταση Αλ Κιμπάρ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά), τη νύχτα της 5ης προς 6η Σεπτεμβρίου 2007.


Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει με τις ολοένα και περισσότερες προειδοποιήσεις του Ισραήλ ενάντια στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του Ιράν στην εμπόλεμη Συρία.

Άλλωστε το Ισραήλ έχει κάνει έκκληση για τροποποίηση ή ακύρωση της διεθνούς συμφωνίας στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, προειδοποίησε ότι η επιδρομή αυτή αποτελούσε ένα μήνυμα σε όλη τη Μέση Ανατολή.


«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει ποτέ να βρεθούν πυρηνικά όπλα στα χέρια αυτών που απειλούν την ύπαρξή του: τη Συρία τότε, το Ιράν σήμερα», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υπηρεσιών Πληροφοριών Ίσραελ Κατζ στο Twitter.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων

Διεθνή / «Μικρό πουλί»: Πώς προδόθηκε το σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και του Ζελένσκι

Το τηλεφώνημα της ρωσικής FSB - Οι στρατολογημένοι Ουκρανοί - Η αμοιβή των πρακτόρων εφ' όσον πετύχαιναν να δολοφονηθούν ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι πριν το Πάσχα
NEWSROOM
Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια

Διεθνή / Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια»

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι νεότερα εμβόλια οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον ούτε παρέχεται στο κοινό.
NEWSROOM
Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM