Απεργία την Πρωτομαγιά

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Τρεις τραυματίες, μεταξύ αυτών και ο δράστης

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Τρεις τραυματίες, μεταξύ αυτών και ο δράστης Facebook Twitter
0

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ αυτών ο δράστης, τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε Λύκειο του Μέριλαντ, νοτιοανατολικά της αμερικανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Μέρι στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι 3 τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές εκκένωσαν το σχολικό συγκρότημα του Γκρέιτ Μιλς και αναφέρουν πως το επεισόδιο έχει πλέον «περιοριστεί».

   

Το γραφείο του σερίφη επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο σχολείο και με μήνυμα στο Twitter κάλεσε τους γονείς να μην πλησιάζουν στο σχολικό συγκρότημα. Ομοσπονδιακοί πράκτορες του Γραφείου για τα Οινοπνευματώδη, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά κατευθύνονται προς το σχολείο, ανακοινώθηκε από την εν λόγω ομοσπονδιακή υπηρεσία.

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», ανακοίνωσαν οι σχολικές αρχές. Το Λύκειο του Γκρέιτ Μιλς έχει περίπου 1.600 μαθητές ηλικίας από 14 έως 18 ετών.

Στις τηλεοπτικές εικόνες φαίνονται πολυάριθμα οχήματα της αστυνομίας μπροστά από ένα μεγάλο κτίριο με κόκκινα τούβλα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μαθητή στο δίκτυο CNN, η οποία δόθηκε τηλεφωνικώς, οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων σήμερα γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

«Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν από τάξη σε τάξη» και «σύντομα θα μας συνοδεύσουν για να βγούμε από το σχολείο», είπε στο CNN ο μαθητής, που είπε πως ονομάζεται Τζόναθαν Φριζ.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε πως παρακολουθεί τα γεγονότα στο σχολείο. «Προσευχόμαστε για τους μαθητές, το σχολικό προσωπικό και τους αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί», αναφέρει σε δήλωσή του.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ