Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανεξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανεξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας Facebook Twitter
5

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM, με 76.3%, σύμφωνα με το exit poll του RIA και με το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit poll του κρατικού ινστιτούτου VTsIOM.

Ο Πούτιν θα παραμείνει πρόεδρος της Ρωσίας για έξι ακόμη χρόνια συγκεντρώνοντας τεράστια ποσοστά.

Η νίκη του Πούτιν τον οδηγεί στο τιμόνι της χώρας ως το 2024 και ενισχύει την θέση του ως ο μοναδικός ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις της Μόσχας με την Δύση.

Ο Πούτιν κυριαρχεί στη ρωσική πολιτική για 18 χρόνια και είναι ήδη ο μακροβιότερος ηγέτης της χώρας μετά τον σοβιετικό δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν. Στα 65 του χρόνια, κατάφερε να εξασφαλίσει μία τέταρτη θητεία, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα αφού ορίσθηκε διάδοχος του Μπορίς Γέλτσιν.

Να σημειωθεί πως οι φετινές εκλογές ήταν η πρώτη φορά που κάποιος, ο οποίος έχει γεννηθεί περίπου όταν ανήλθε για πρώτη φορά ο Πούτιν στην εξουσία, έχει δικαίωμα να ψηφίσει. Το όριο ηλικίας για το δικαίωμα ψήφου στη Ρωσία είναι τα 18 χρόνια.

Οι επικριτές του Πούτιν χαρακτήρισαν τις εκλογές «άδικες», καταγγέλλοντας τον αυστηρό έλεγχο του Κρεμλίνου πάνω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την απουσία αντιπολίτευσης και τους περιορισμούς σε ορισμένους εκλογικούς παρατηρητές στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος του Κομμουνισιτκού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%).

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Κανείς μεγάλο λάθος. Εκτός από τον Πούτιν συμμετείχαν επίσης ο υποψήφιος των Κομμουνιστών που ήρθε δεύτερος, ο εθνικιστής Ζιρινόφσκι και μια υποψήφια από το κεντρο που ήρθε τέταρτη.