Ο νευροτοξικός παράγοντας στην επίθεση Σκριπάλ προήλθε από άλλη χώρα υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Ο νευροτοξικός παράγοντας στην επίθεση Σκριπάλ προήλθε από άλλη χώρα υποστηρίζει το Κρεμλίνο Facebook Twitter
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα (EPA)
0

Στις κατηγορίες της Βρετανίας για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ, απαντά εκ νέου το Κρεμλίνο, αναφορικά με την προέλευση της χημικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε.

Ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου πιθανόν να προήλθε από την ίδια τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Σλοβακία, τη Σουηδία ή την Τσεχία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.


«Η πιθανότερη πηγή προέλευσης αυτού του παράγοντα είναι χώρες, οι οποίες πραγματοποιούν εντατικές έρευνες για χημικές ουσίες για το πρόγραμμα 'Novichok' από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι σήμερα», δήλωσε η Ζαχάροβα στο δίκτυο Rossiya 24.

Η Μαρία Ζαχάροβα δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την άρνηση του Λονδίνου να παραδώσει δείγμα της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε.

Η αποστολή δείγματος θα διαφώτιζε την έρευνα για την προέλευσή του και το ποιες χώρες μπορούν να αναπτύξουν τέτοιες ουσίες, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου. 

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη Γιούλια βρέθηκαν πριν από 13 ημέρες αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από εμπορικό κέντρο στο Σάλσμπερι της Βρετανίας και νοσηλεύονται έκτοτε σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας έχουν συνταχθεί οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία που ζητούν εξηγήσεις από τη ρωσική κυβέρνηση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM