Ο γκέι συνοδός που δημοσιοποίησε την κρυφή ζωή ιερέων στο Βατικανό εξηγεί το λόγο που προκάλεσε σκάνδαλο

Ο γκέι συνοδός που δημοσιοποίησε την κρυφή ζωή ιερέων στο Βατικανό εξηγεί το λόγο που προκάλεσε σκάνδαλο Facebook Twitter
1

Πριν από περίπου δέκα μέρες, η είδηση πως ένας γκέι συνοδός πολυτελείας, εξέθεσε την ερωτική ζωή 40 περίπου ομοφυλόφιλων ρωμαιοκαθολικών ιερέων έκανε το γύρο της Ιταλίας και του κόσμου προκαλώντας αίσθηση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν οι New York Times, o φάκελος 1.200 σελίδων με τα πειστήρια εστάλη στο Βατικανό, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Τα στοιχεία που προκαλούν κλυδωνισμούς στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία έφτασαν αρχικά στην αρχιδιακονία της Νάπολης και όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας ήταν απλά θέμα χρόνου να βρεθεί στα ιταλικά πρωτοσέλιδα και από εκεί στα διεθνή μίντια.

Αν και κανείς από τους ιερείς δεν εργάζεται στην Νάπολη, ο καρδινάλιος Κρεσέντσιο Σέπε δήλωσε ότι προώθησε τον φάκελο στην παπική έδρα σημειώνοντας ότι όσοι βρεθούν να έχουν «παραστρατήσει» πρέπει να υποστούν τις συνέπειες και να λάβουν βοήθεια ώστε να μετανοήσουν.


Ο Φραντσέσκο Μαντζιακάρπα, είναι ο άντρας ο οποίος υπέβαλε τον κατάλογο με τα ονόματα και τις συνοδευτικές αποδείξεις στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Ο γκέι συνοδός που δημοσιοποίησε την κρυφή ζωή ιερέων στο Βατικανό εξηγεί το λόγο που προκάλεσε σκάνδαλο Facebook Twitter

Ο ίδιος είπε αρχικά στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πως ο λόγος που αποφάσισε να αποκαλύψει τους ιερείς ήταν επειδή δεν άντεχε άλλο την υποκρισία τους και τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία.

Βέβαια έσπευσε να διευκρινίσει πως κανείς τους δεν είχε κάνει ποτέ σεξ με ανήλικο. «Μιλάμε για αμαρτίες, όχι εγκλήματα», φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο νεαρός συνοδός γκέι αντρών έδωσε συνέντευξη στο southfloridagaynews.com αυτή την εβδομάδα και αναφέρεται στην υπόθεση.

«Δημοσιοποίησα αυτόν τον φάκελο επειδή ήθελα να εκθέσω τα κακώς κείμενα και όχι να ρίξω λάσπη στην Καθολική Εκκλησία αλλά να την βοηθήσω να ξεφορτωθεί την σήψη που μολύνει το υγιές μέρος της. Η συμπεριφορά αυτών των ιερέων είναι  σε πολλές περιπτώσεις ο πυρήνας της κακής ηγεσίας, καθώς ιερείς κάνουν το αντίθετο από αυτό που κηρύττουν», λέει.

«Αυτό το είδος της "σχιζοφρενικής" ηθικής είναι χαρακτηριστικό της ιεραρχίας. Το παράδοξο της σχέσης μου με τον κλήρο είναι ότι υπάρχει μια αντιστροφή ρόλου στην οποία εγώ είμαι ο αμαρτωλός καταγγέλλοντας τους ιερείς που είναι οι υποτιθέμενοι ηθικοί ηγέτες, αλλά διαπράττουν αμαρτία. Αυτοί οι ιερείς ρίχνουν πέτρες από τα γυάλινα σπίτια τους και οι επίσκοποι φροντίζουν ότι όλοι αυτοί δεν θα εκτεθούν ποτέ! Υπάρχει ένα πραγματικό λόμπι ομοφυλοφίλων ιερέων που είναι υπόγειο και μυστικό», αναφέρει ο Μαντζιακάρπα.

Ο γκέι συνοδός που δημοσιοποίησε την κρυφή ζωή ιερέων στο Βατικανό εξηγεί το λόγο που προκάλεσε σκάνδαλο Facebook Twitter

«Επειδή γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, βοηθούν ο ένας τον άλλον και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον μαζί με τον ευρύ κύκλο φίλων τους. Δεν κρίνω τους ιερείς επειδή είναι ομοφυλόφιλοι. Μου αρέσει να πιστεύω ότι οι ιερείς που κάνουν σεξ μαζί μου δεν είναι ψυχές που πρέπει να σωθούν, αλλά μόνο καρδιές και μυαλά που πρέπει να απελευθερωθούν από την υποκρισία τους. Βασικά, το σεξουαλικό μου έργο είναι  παρόμοιο με αυτό των ιερέων, αλλά πιο σχολαστικό».

Όταν ρωτήθηκε τι ελπίζει να επιτύχει δημοσιοποιώντας το φάκελό είπε: «Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι οι αποκαλύψεις μου θα τερματίσουν το ανόητο εκκλησιαστικό σύστημα στο οποίο ο ανδρισμός των ιερέων είναι ευνουχισμένος και αλλοιωμένος επειδή αναγκάζονται να ζουν αφύσικα. Ρίχνω φως στην κατάσταση και αναγκάζω την ιεραρχία να την δει με ειλικρίνεια».

Λέει πως θα ήθελε πάρα πολύ να δει την Καθολική Εκκλησία να εξελίσσεται ώστε να αγκαλιάσει έναν κόσμο που είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που ήταν πριν από εκατοντάδες χρόνια. Παρά το σύγχρονο μάρκετινγκ που ασκεί ο Πάπας Φραγκίσκος, δεν είναι αισιόδοξος πως θα γίνουν σοβαρές αλλαγές, ακόμη και με τη δική του συμβολή.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια