Σοκ σε πτήση της United Airlines: Σκύλος πέθανε αφού τον έβαλαν στο ντουλαπάκι χειραποσκευών

Σοκ σε πτήση της United Airlines: Σκύλος πέθανε αφού τον έβαλαν στο ντουλαπάκι χειραποσκευών Facebook Twitter
EPA
1

Ένας σκύλος πέθανε αφού τον είχαν βάλει στον χώρο χειραποσκευών αεροπλάνου, έπειτα από το επίμονο αίτημα ενός μέλους του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας United Airlines, στη διάρκεια της πτήσης από το Χιούστον στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του σκύλου τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι το γαλλικό μπουλντόγκ δεν θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί εκεί.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει σημειωθεί ποτέ», ανέφερε η United Airlines σε ανακοίνωσή της, στην οποία εκφράζει «τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου εισήλθε στο αεροπλάνο με τα δύο παιδιά της, εκ των οποίων το ένα βρέφος, και τον σκύλο, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική τσάντα μεταφοράς κατοικιδίων.

Μέλος του πληρώματος της ζήτησε να τοποθετήσει την εν λόγω τσάντα στο ντουλαπάκι για τις χειραποσκευές, όπως δήλωσε στους New York Times η Μάγκι Γκρέμινγκερ, 30 ετών, η οποία καθόταν πίσω από τη γυναίκα.

«Η ιδιοκτήτρια παρακαλούσε να μην βάλουν την τσάντα στο ντουλαπάκι», πρόσθεσε η Γκρέμινγκερ.

«Έλεγε "είναι ο σκύλος μου μέσα, όχι, είναι ο σκύλος μου". Το μέλος του πληρώματος ωστόσο συνέχισε να της το ζητεί, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο να παραμείνει η τσάντα εκεί που βρισκόταν, διότι ήταν έξοδος κινδύνου», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Σοκ σε πτήση της United Airlines: Σκύλος πέθανε αφού τον έβαλαν στο ντουλαπάκι χειραποσκευών Facebook Twitter
Facebook

Το συμβάν αυτό ενδέχεται να προκαλέσει νέες επικρίσεις εναντίον της United Airlines.

Σάλος είχε προκληθεί πέρυσι όταν ένας 69χρονος Αμερικανός γιατρός εκδιώχθηκε με τη βία από μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας, η οποία ήταν υπερπλήρης, παρά τα παρακάλια του.

Το βίντεο με το συμβάν, το οποίο τράβηξε κάποιος επιβάτης με το κινητό του τηλέφωνο είχε γίνει viral μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Η United Airlines τελικά αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Τον Μάρτιο του 2017 η εταιρεία είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο επειδή είχε διώξει από πτήση της δύο έφηβες που φορούσαν κολάν, με τη δικαιολογία ότι θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους ενδυματολογικούς κανόνες επειδή είχαν στην κατοχή τους δωρεάν εισιτήρια.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Το συμβάν είναι από μόνο του τραγικό και η συμπεριφορά της αεροσυνοδού επιεικώς καταδικαστέα. Ωστόσο, επειδή τυχαίνει να είμαι κι εγω ιδιοκτήτρια σκύλων και να ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο, τα σκυλιά που ανήκουν σε βραχυκεφαλες φυλές αντενδείκνυται να ταξιδεύουν αεροπορικώς λόγω της ιδιομορφίας της κατασκευής τους και των αναπνευστικών προβλημάτων που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν και ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω αλλαγης θερμοκρασιας ή ατομοσφαιρικης πιεσης. Γι'αυτο και πολλές εταιρείες το απαγορεύουν βάσει κανονισμού. Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη κυρία θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί πριν καν αποκτήσει το σκυλάκι και να μη θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Αυτό βέβαια, δε μειώνει στο ελάχιστο την ευθύνη της αεροπορικής που αφενός το δέχτηκε στην πτήση και αφετέρου συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τροπο.