Έφτασε στη Λεμεσό το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil

Έφτασε στη Λεμεσό το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΡΙΚ
0

Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil, το Ocean Investigator, το πρώτο από τα δύο που θα διενεργήσουν αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος υπό σημαία Παναμά, που θα διενεργήσει αρχαιολογικές έρευνες, δηλώθηκε ότι θα παραμείνει στο λιμάνι έως και τις 24 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο λιμενάρχης, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική και δεν σημαίνει ότι το σκάφος θα παραμείνει ελλιμενισμένο για όλο το δεκαήμερο.

Το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και θα παραλάβει αναγκαίο εξοπλισμό. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ενώ έπλεε χθες ανοικτά της Τουρκίας είχε κλείσει τα συστήματα αναγνώρισης για 24 ώρες και τα άνοιξε τα ξημερώματα, ανοικτά του Ακρωτηρίου Λεμεσού.

Οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες με τη χρήση υποβρύχιων ρομπότ στα σημεία όπου αναμένεται να γίνουν γεωτρήσεις.

Το δεύτερο σκάφος, το Ocean Surveyor, που θα διενεργήσει περιβαλλοντικές έρευνες, βρίσκεται ανοικτά της Χάιφα και διεξάγει έρευνες για λογαριασμό του Ισραήλ. Οι γεωτρήσεις της ExxonMobil αναμένεται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ