Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στο Βατικανό: Άντρας «συνοδός πολυτελείας» αποκάλυψε ονόματα δεκάδων γκέι ιερέων

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στο Βατικανό: Άντρας «συνοδός πολυτελείας» αποκάλυψε ονόματα δεκάδων γκέι ιερέων Facebook Twitter
3

Η Αρχιεπισκοπή της Νάπολης είπε πως απέστειλε στο Βατικανό έναν φάκελο 1.200 σελίδων, τις οποίες συνέταξε ένας άντρας «συνοδός πολυτελείας» κι όπου κατονομάζει 40 ομοφυλόφιλους ιερείς και ιεροσπουδαστές στην Ιταλία. 

Σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, ο καρδινάλιος Crescenzio Sepe διευκρίνισε πως κανείς από τους συγκεκριμένους ιερείς δεν εργάζεται στη Νάπολη.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, αποφασίστηκε να περάσει ο φάκελος στα χέρια του Βατικανού καθώς «λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης εκείνοι που έσφαλαν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα». 

Τον φάκελο, που περιλαμβάνει συνομιλίες στο WhatsApp και άλλες αποδείξεις, συνέταξε ο Francesco Mangiacapra, ο οποίος δηλώνει συνοδός γκέι. Ο ίδιος είπε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πως ο λόγος που αποφάσισε να αποκαλύψει τους ιερείς ήταν επειδή δεν άντεχε άλλο την υποκρισία τους. 

Βέβαια έσπευσε να διευκρινίσει πως κανείς τους δεν είχε κάνει ποτέ σεξ με ανήλικο. «Μιλάμε για αμαρτίες, όχι εγκλήματα», φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων ο Francesco Mangiacapra.

Αυτό είναι το έκτο κατά σειρά σεξουαλικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την ιταλική Εκκλησία και το Βατικανό. Τον περασμένο μήνα δικαστής στο Βατικανό δήλωσε ένοχος για κατοχή παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του και απόπειρα αποπλάνησης ενός 18χρονου.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια