Κρυμμένοι στην Ανταρκτική 1,5 εκατ. πιγκουίνοι έφτιαξαν μια γιγαντιαία αποικία

Κρυμμένοι στην Ανταρκτική 1,5 εκατ. πιγκουίνοι έφτιαξαν μια γιγαντιαία αποικία Facebook Twitter
0

Τεράστιες αποικίες πιγκουίνων ανακαλύφθηκαν κοντά στην χερσόνησο της Ανταρκτικής όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φιλοξενούν πάνω από 1,5 εκατ. πουλιά.

Οι ερευνητές λένε ότι αυτό το εύρημα δείχνει ότι η περιοχή αποτελεί για τα άγρια πλάσματα ένα ζωτικό καταφύγιο από την κλιματική αλλαγή και τις ανθρώπινες δραστηριότητες και θα πρέπει να προστατευθεί.

Οι τεράστιοι αριθμοί πιγκουίνων Adélie βρέθηκαν στα νησιά Danger στη Θάλασσα Weddell, στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Ανταρκτικής.

Είναι ένα μέρος εξαιρετικά απομακρυσμένο και δύσβατο και σπάνια το επισκέπτονται ακόμη και οι μελετητές.

Αλλά οι επιστήμονες εντόπισαν κάτι ενδιαφέρον όταν εξέταζαν δορυφορικές εικόνες και αποφάσισαν να διοργανώσουν μια ερευνητική αποστολή. Τελικά επέστρεψαν έχοντας αποκαλύψει 751.527 ζεύγη πιγκουίνων.

«Αυτή ήταν μια απίστευτη εμπειρία - η εύρεση και καταμέτρηση τόσων πιγκουίνων» δήλωσε ο Tom Hart, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέρος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας.

Το μέγεθος αυτών των αποικιών τις καθιστά εξαιρετικά σημαντικές και υπογραμμίζει την ανάγκη για καλύτερη και διευρυμένη προστασία της περιοχής η οποία χαρακτηρίζεται ως Weddell Sea Marine Protected Area (MPA)

Ο Rod Downie του WWF, δήλωσε: «Αυτή η συναρπαστική ανακάλυψη μας δείχνει πόσα περισσότερα υπάρχουν ακόμα να μάθουμε για αυτό το εκπληκτικό είδος.

Ωστόσο, ενισχύει επίσης το επείγον της προστασίας των υδάτων της Ανταρκτικής από τις απειλές  της υπεραλίευσης και της κλιματικής αλλαγής».

Η προτεινόμενη για προστασία περιοχή είναι τεράστια, σχεδόν πέντε φορές το μέγεθος της Γερμανίας, και σε αυτήν θα απαγορεύεται η αλιεία με στόχο την προστασία ειδών όπως οι όρκες, οι γαλάζιες φάλαινες οι θαλάσσιοι λέοντες και οι και πιγκουίνοι.

Το MPA έχει ήδη την υποστήριξη αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, και θα πάει πριν από μια διάσκεψη των εθνών της Ανταρκτικής τον Οκτώβριο.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ