Οι Γάλλοι κρίνουν την παρουσία του Ισλάμ στη χώρα πολύ ισχυρή

Οι Γάλλοι κρίνουν την παρουσία του Ισλάμ στη χώρα πολύ ισχυρή Facebook Twitter
0

Έξι στους δέκα Γάλλους εκτιμούν ότι η επιρροή και η παρουσία του ισλαμισμού στη χώρα τους είναι πολύ σημαντικές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro.

Η έρευνα έδειξε ότι το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία της μουσουλμανικής κοινότητας θεωρείται ως απειλή για την ταυτότητα της χώρας, έναντι 17% που θεωρεί ότι βοηθάει τον πολιτισμικό πλούτο. Το υπόλοιπο 40% δεν εκφέρει γνώμη.

«Η δημοσκόπηση μας αποδεικνύει μία εξέλιξη,η οποία οδεύει προς την επιπρόσθετη σκληρότητα των Γάλλων απέναντι σε αυτή τη θρησκεία, αλλά και σε  μια ενισχυμένη αρνητική εικόνα για το Ισλάμ», εξηγεί στην εφημερίδα ο Jérôme Fourquet, διευθυντής της IFOP.

Επιπλέον η μελέτη αυτή δείχνει μια όλο και πιο εμφανή αντίσταση των Γάλλων απέναντι σε μερικά σύμβολα του Ισλάμ. 43% των ερωτηθέντων είναι αντίθετοι στην κατασκευή τζαμιών, έναντι 39 για το 2010. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ σε ό,τι αφορά τη μαντήλα, καθώς το 63% διαφωνεί με την επίδειξή της.

Σημειώνεται ότι η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε την παραμονή της μουσουλμανικής εορτής Aid el Kebir, η οποία ξεκινάει σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις ημέρες. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.736 γάλλων ενήλικων πολιτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ