Νίκη για το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του αυστριακού καγκελάριου Κουρτς στις περιφερειακές εκλογές

Νίκη για το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του αυστριακού καγκελάριου Κουρτς στις περιφερειακές εκλογές Facebook Twitter
EPA
0

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του νέου Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι ο νικητής των σημερινών περιφερειακών εκλογών στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλο.

Το κόμμα φαίνεται πως αύξησε κατά τέσσερις μονάδες το ποσοστό του στο 43,5 % από το 39,4 % στις προηγούμενες εκλογές του 2013, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα και τις πρώτες εκτιμήσεις της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης.


Ο εταίρος του Λαϊκού Κόμματος στην κεντρική αυστριακή κυβέρνηση, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, παρά τη σημαντική αύξηση του ποσοστού του, δεν πέτυχε τον στόχο του να αναδειχθεί δεύτερη πολιτική δύναμη και παραμένει στην τρίτη θέση, μετά τους Σοσιαλδημοκράτες.

Σχεδόν 540.000 ψηφοφόροι κλήθηκαν από το πρωί στις κάλπες στο ομόσπονδο κρατίδιο της Τιρόλου στις περιφερειακές εκλογές που θεωρούνταν ως δεύτερη δοκιμασία για τη νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, που ανέλαβε τα καθήκοντα της στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Πρώτη δοκιμασία υπήρξαν οι περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, πριν από σχεδόν ένα μήνα, στις 28 Ιανουαρίου, οι οποίες επισκιάζονταν από σκάνδαλο συνδεόμενο με ναζιστικές δραστηριότητες, στο οποίο φέρονταν να είναι αναμειγμένος ο επικεφαλής των υποψηφίων του Κόμματος των Ελευθέρων Ούντο Λαντμπάουερ.


Τελικά το σκάνδαλο δεν φάνηκε να επηρέασε αρνητικά στην Κάτω Αυστρία το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο, παρά το γεγονός ότι δεν πέτυχε τον στόχο του να περάσει το ποσοστό του 16%, είχε σημαντική αύξηση της δύναμής του κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες, στο 14,9%.


Ωστόσο ο επικεφαλής των υποψηφίων του, ο Ούντο Λαντμπάουερ, ο οποίος εξελέγη στην τοπική Βουλή και επρόκειτο να συμμετάσχει και στην τοπική κυβέρνηση, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί λίγες ημέρες αργότερα, λόγω του ναζιστικού σκανδάλου.


Στις εκλογές στην Κάτω Αυστρία, το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, με ποσοστό 49,6% (έναντι του 50,8% στις προηγούμενες τοπικές εκλογές του 2013), είχε κατορθώσει να διατηρήσει οριακά την απόλυτη πλειοψηφία εδρών, που διαθέτει στην τοπική Βουλή εδώ και 20 χρόνια.


Οι σημερινές εκλογές στο Τιρόλο ήταν οι δεύτερες από τις συνολικά τέσσερις περιφερειακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν μέσα στο 2018, σε τέσσερα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ