«Μας σκοτώνει η σιωπή σας»: Ο 15χρονος που μεταδίδει ζωντανά στο Twitter όλη την φρίκη στην ανατολική Γούτα

«Μας σκοτώνει η σιωπή σας»: Ο 15χρονος που μεταδίδει ζωντανά στο Twitter όλη την φρίκη στην ανατολική Γούτα Facebook Twitter
3

«Είμαι ο Muhammad Najem. Είμαι 15 ετών. Θα μεταφέρω σε όλους σας το έγκλημα που διαπράττεται από το καθεστώς του Ασάντ στην ανατολική Γούτα».

Ο 15χρονος Muhammad Najem από τη Συρία, που ζει στα προάστια της Δαμασκού, αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter όλη τη φρίκη που ζουν από τους καθημερινούς, ασταμάτητους βομβαρδισμούς οι κάτοικοι της ανατολικής Γούτα στη Συρία, τις ελλείψεις σε φαγητό και την απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι εικόνες και τα βίντεο που μοιράζεται σοκάρουν, δείχνοντας το σκληρό πρόσωπο του πολέμου που έχει αφήσει τις τελευταίες μόνο ημέρες πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά. 


Ο Muhammad Najem θέλει να δει ολόκληρος ο πλανήτης όσα βλέπει και βιώνει ο ίδιος καθημερινά. «Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια. Αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία», αναφέρει σε ένα από τα βίντεο ο 15χρονος, που συχνά ζητά και από άλλα παιδιά να μιλήσουν για όσα ζουν. «Αυτό είναι ένα μήνυμα από εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά της Γούτα. Θέλουμε να ζήσουμε με ειρήνη», λέει.

«Μας σκοτώνει η σιωπή σας. Μπασάρ Ασάντ, Πούτιν και Χομενεΐ σκότωσαν την παιδικότητά μας», λέει ο 15χρονος και καλεί την διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση. 

 
Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ