Οι νέες συμμορίες με μηχανάκια στη Βρετανία χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κινητά από περαστικούς

Οι νέες συμμορίες με μηχανάκια στη Βρετανία χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κινητά από περαστικούς Facebook Twitter
3

Μία «νέα γενιά εγκληματιών» στη Βρετανία παρουσιάζει ντοκιμαντέρ του BBC. Μέλη μιας συμμορίας με μηχανάκια, που χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κυρίως κινητά τηλέφωνα από πεζούς, αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης τους.

Ειδικότερα, φορώντας μάσκες, μιλούν στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο για το πόσο εύκολο είναι για αυτούς να κλέψουν iPhones από περαστικούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι σαν να «παίρνουν γλυκά από ένα μωρό».

Τα μέλη της συμμορίας εξηγούν στη ρεπόρτερ του BBC ποιοι πολίτες είναι «εύκολοι στόχοι», πώς πρέπει να χακάρουν τα κινητά τηλέφωνα ώστε να έχουν μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση στη μαύρη αγορά, ενώ επισημαίνουν και τα προβλήματα ασφαλείας που εντοπίζουν σε κοσμηματοπωλεία.

Ένας από αυτούς, που αυτοαποκαλείται Topkat, αποκαλύπτει πως έχει ρίξει οξύ στο πρόσωπο δύο ατόμων, προκειμένου να κλέψει τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια να τα πωλήσει για 250 λίρες το καθένα.

Οι νέες συμμορίες με μηχανάκια στη Βρετανία χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κινητά από περαστικούς Facebook Twitter

Ο ίδιος καυχιέται ότι έχει στην κατοχή του «ρόπαλα, μαχαίρια και σπαθιά», τα οποία ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί εναντίον πεζών ή στη διάρκεια ληστειών σε κοσμηματοπωλεία.

Όταν η ρεπόρτερ τον ρωτάει αν έχει χρησιμοποιήσει οξύ, απαντάει: «Μια - δυο φορές. Το ψέκασα στο πρόσωπό του, αιμορραγούσε, καιγόταν, εκείνος ο άνδρας φώναζε και ούρλιαζε». «Αν είχα μαζί μου το μαχαίρι, ένας από εμάς θα κατέληγε νεκρός, καταλαβαίνεις; [...] Δεν αισθάνομαι και πολύ καλά γι' αυτό προφανώς, αλλά δεν το κάνω για να τους βλάψω σκοπίμως», πρόσθεσε.

«Ψάχνουμε για άτομα που κοιτάζουν προς τα κάτω, έχουν έξω τα τηλέφωνά τους και φορούν τα ακουστικά τους, συγκεκριμένα», λέει ένα άλλο μέλος της συμμορίας.

Οι νέες συμμορίες με μηχανάκια στη Βρετανία χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κινητά από περαστικούς Facebook Twitter

«Μόλις γίνει πράσινο το φανάρι, αγνοούν ότι πλησιάζουν τα οχήματα και για εμάς είναι η τέλεια ευκαιρία, γιατί καθώς εκείνοι διασχίζουν τον δρόμο, το χρονομετρούμε και μετά αρπάζουμε ό,τι μπορούμε και εξαφανιζόμαστε. Μέχρι να το συνειδητοποιήσουν, είμαστε ήδη στο δεύτερο φανάρι και πηγαίνουμε δεξιά», συμπληρώνει.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ