Παρέμβαση ΗΠΑ: Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους της στην ΑΟΖ

Παρέμβαση ΗΠΑ: Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους της στην ΑΟΖ Facebook Twitter
0

«Συζητήσαμε τα άμεσα ζητήματα και θα δούμε τι θα γίνει», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Κάθλιν Αν Ντόχερτι, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει προβληματισμός ενόψει της έλευσης, την ερχόμενη βδομάδα, ειδικών σκαφών για λογαριασμό της ΕΧΧΟΝ Mobil στην ΑΟΖ.

Η γεώτρηση της εταιρείας είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Ντόχερτι, η οποία έγινε δεκτή από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή και ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τους πόρους της».

Επίσης, είπε ότι μετέφερε στον κ. Αναστασιάδη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «αισθάνεται ισχυρά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να εξερευνά και να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της».

Οι ΗΠΑ, όπως είπε, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, έθεσε το θέμα στους Τούρκους κατά την επίσκεψή του στη χώρα. Επίσης, εξέφρασε την ευχή σύντομα το ζήτημα να επιλυθεί και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη Αναστασιάδη-πολιτικών αρχηγών, τόνισε: «Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την εταιρεία (σ.σ.: ΕΝΙ). Κάντε υπομονή». Σε ερώτηση, αν έχει λήξει το θέμα της γεώτρησης απάντησε: «Όχι δεν έχει λήξει τίποτα, οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται. Μένω ως εδώ».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ