Συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών για σκάνδαλο που φέρεται να εμπλέκεται και ο Νετανιάχου

Συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών για σκάνδαλο που φέρεται να εμπλέκεται και ο Νετανιάχου Facebook Twitter
SOOC
0

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με μια σημαντική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας για διαφθορά στην οποία φέρεται να εμπλέκται και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται "υψηλόβαθμα στελέχη" του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία εισηγήθηκε την άσκηση διώξης στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και απορρίπτει κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Νετανιάχου από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, που είναι μέλος του ομίλου Bezeq.

Με βάση τις προτάσεις της αστυνομίας, ο γενικός εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι στον πρωθυπουργό, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM