Γιλντιρίμ: Η Τουρκία υπερασπίζεται τα σύνορα του ΝΑΤΟ ενώ «άλλοι» συνεργάζονται με τους τρομοκράτες

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία υπερασπίζεται τα σύνορα του ΝΑΤΟ ενώ «άλλοι» συνεργάζονται με τους τρομοκράτες Facebook Twitter
EPA
0

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων μαχητών στο Αφρίν είναι «μάχη κατά της τρομοκρατίας», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. 

Με το να υπερασπίζεται τα νότια σύνορά της η Τουρκία, υπερασπίζεται ταυτόχρονα τα σύνορα του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός. 

Ο Γιλντιρίμ κατηγόρησε «άλλα μέλη του ΝΑΤΟ» πως, αντίθετα συνεργάζονται με τους τρομοκράτες, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κάποιο κράτος. 

Από την έναρξη των επιχειρήσεων, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν συλλάβει περισσότερα από 10.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, υπολόγισε ο Τούρκος πρωθυπουργός. 

Απαντώντας δε στον επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κριχμπάουμ, σχετικά με τους δημοσιογράφους που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές «ακόμη και χωρίς να τους έχει επαγγελθεί κατηγορία», ο Τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι ένα συνταγματικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τους κανόνες δικαίου μιας άλλης χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM