Υπό την απειλή μαχαιριού, έκλεψαν από Γαλλίδα σολίστ τσέλο αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ

Υπό την απειλή μαχαιριού, έκλεψαν από Γαλλίδα σολίστ τσέλο αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ Facebook Twitter
0

Μία βραβευμένη Γαλλίδα μουσικός έπεσε θύμα ληστείας, όπου υπό την απειλή μαχαιριού ο ληστής της απέσπασε το βιολοντσέλο της, 18ου αιώνα, αξίας πάνω από ενός εκατομμυρίου ευρώ, έξω από το σπίτι της σε προάστιο του Παρισιού, την Πέμπτη το απόγευμα.

Η σολίστ Ophélie Gaillard είπε στην αστυνομία ότι ο ληστής την ανάγκασε να του παραδώσει το κινητό της τηλέφωνο, προτού διαφύγει με τα πόδια, στο βορειοανατολικό προάστιο του Παντέν.

«Βοήθεια! Το τσέλο μου εκλάπη απόψε το απόγευμα σε μία σκούρα κόκκινη θήκη» έγραψε η Gaillard σε ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία ανέβασε και φωτογραφίες του οργάνου.

Ανέφερε ότι το τσέλο, ήταν δάνειο προς αυτήν από την τράπεζα CIC και η αξία του εκτιμάται κοντά στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν κατασκευασμένο το 18ο αιώνα από τον Francesco Goffriller, γιο ενός Βενετού κατασκευαστή, αυθεντία στα βιολοντσέλα.

Η θήκη επίσης περιείχε το δοξάρι της, το οποίο ανέφερε ότι ήταν έργο ενός φημισμένου Γάλλου κατασκευαστή δοξαριών του 19ου αιώνα, τον Jean Pierre Marie Persoit.

Το 2003, η Gaillard είχε ανακηρυχθεί ως η καλύτερη νέα σολίστ οργάνων στα βραβεία Γαλλικής κλασσικής μουσικής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία λόγω ενός ντεκολτέ

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη για το πλάνο με το ντεκολτέ φιλάθλου σε αγώνα βόλεϊ

«Θιγμένοι» θεατές βρήκαν τον λογαριασμό της γυναίκας στα social media και τον κατέκλυσαν με υβριστικά σχόλια, αναγκάζοντάς τη να κρύψει τον λογαριασμό της στο Instagram
NEWSROOM