Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο σχολείο στη Φλόριντα, μετά τη δολοφονία 17 ανθρώπων πήγε για αναψυκτικό

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο σχολείο στη Φλόριντα, μετά τη δολοφονία 17 ανθρώπων πήγε για αναψυκτικό Facebook Twitter
EPA/Susan Stocker
0

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία 17 ανθρώπων, 3 δασκάλων και 14 μαθητών, σε σχολείο στη Φλόριντα, ομολόγησε στο δικαστήριο, σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο, αντιμέτωπος με 17 κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Δήλωσε ότι έφθασε στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί τους μαθητές, πριν εγκαταλείψει το όπλο του και διαφύγει, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Το FBI Παραδέχτηκε ότι είχε λάβει προειδοποίηση για αυτόν την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο ο Κρουζ «δήλωσε ότι αυτός ήταν ο δράστης που μπήκε στο σχολείο, οπλισμένος με ένα AR-15 και άρχισε να πυροβολεί αυθαίρετα εναντίον μαθητών που έβλεπε στους διαδρόμους και στους χώρους του σχολείου».

Δήλωσε επιπλέον ότι κουβαλούσε επιπλέον πυρομαχικά σε μια μαύρη τσάντα και ένα σακίδιο.

Έπειτα, ο κ. Κρουζ πέταξε το όπλο του σε μία προσπάθεια να αναμειχθεί με τους μαθητές και να διαφύγει.

Αναφέρθηκε ότι κατάφερε να φύγει από το σχολείο απαρατήρητος, πριν εισέλθει στο εμπορικό κέντρο Walmart. Εκεί πήγε και αγόρασε ένα αναψυκτικό και στη συνέχεια πήγε στα McDonald's. Συνελήφθη περίπου 40 λεπτά αφότου έφυγε από την αλυσίδα εστιατορίων.

Το FBI είχε ειδοποιηθεί για τον Νίκολας Κρουζ πέρσι

Το FBI αποκάλυψε ότι είχαν πληροφορηθεί τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ότι ένας χρήστης στο YouTube, με το όνομα Νίκολας Κρουζ, είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει «ένας επαγγελματίας σχολικός δολοφόνος».

Ένας χρήστης, ο Μπεν Μπέναϊτ, είχε επικοινωνήσει με την υπηρεσία και μίλησε με εκπρόσωπό της για περίπου 20 λεπτά. Ο κ. Μπέναϊτ είπε ότι το FBI επικοινώνησε ξανά μαζί του μετά την τραγωδία στο Παρκλαντ.

Το FBI είπε ότι «δεν κατάφερε τότε να αναγνωρίσει το άτομο που είχε κάνει το σχόλιο».

Νέο βίντεο στη δημοσιότητα

Ένα νέο βίντεο του δράστη δόθηκε στη δημοσιότητα, στο οποίο απεικονίζεται να κάνει σκοποβολή ημίγυμνος στην αυλή του φορώντας ένα καπελάκι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Το βίντεο τράβηξε ένας γείτονας του 19χρονου Νίκολας Κρουζ και σε αυτό απεικονίζεται ο μακελάρης του λυκείου στη Φλόριντα να πυροβολεί μερικές φορές στην αυλή του πριν επιστρέψει στο σπίτι του.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM