Ένα βίντεο με τρίχρονο αγόρι σε πτήση που έχει διχάσει το ίντερνετ

Ένα βίντεο με τρίχρονο αγόρι σε πτήση που έχει διχάσει το ίντερνετ Facebook Twitter
28

Η υπομονή των ανθρώπων με τα ανήσυχα και ζωηρά μικρά παιδιά είναι ενίοτε αξιοθαύμαστη και σχεδόν πάντα δικαιολογημένη και απαραίτητη. Αλλά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αυτό καθίσταται αδύνατον, και μια από αυτές είναι η περίπτωση ενός 3χρονου σε πτήση.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και μέρες έχει διχάσει και προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Κάποιοι τίτλοι χαρακτηρίζουν το παιδί «δαιμονισμένο» και πολλοί χρήστες κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση.

Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν επιβάτη σε πτήση της Lufthansa που απογειώθηκε από τη Γερμανία με προορισμό το Νιου Τζέρσεϊ.

Το παιδί, το οποίο εκτιμάται πως είναι περίπου τριών ετών, τρέχει στους διαδρόμους, φωνάζει και είναι σε μόνιμη υπερένταση.

Η μητέρα ακούγεται να ζητά από την αεροσυνοδό να ανοίξει το wifi ώστε να δώσει στο παιδί το τάμπλετ και να το ηρεμήσει.

Η εταιρία απάντησε σχετικά με το συμβάν καθώς το βίντεο, αν και τραβηγμένο το καλoκαίρι, άρχισε να γίνεται viral. Σύμφωνα με όσα λέει, οι περισσότεροι επιβάτες έδειξαν κατανόηση και δεν υπήρξαν ιδιαίτερα παράπονα.

Ένα βίντεο με τρίχρονο αγόρι σε πτήση που έχει διχάσει το ίντερνετ Facebook Twitter
Ένα βίντεο με τρίχρονο αγόρι σε πτήση που έχει διχάσει το ίντερνετ Facebook Twitter
Ένα βίντεο με τρίχρονο αγόρι σε πτήση που έχει διχάσει το ίντερνετ Facebook Twitter

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις πως το παιδί πάσχει από κάποια διαταραχή, αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται ξεκάθαρο. Ωστόσο αυτό ακριβώς το σημείο είναι που περιπλέκει την κατάσταση και έχει διχάσει το διαδίκτυο και τους χρήστες. 

Η συζήτηση για τα όρια της υπομονής είναι θερμή και κάποιοι θεωρούν πως όποια και αν είναι η κατάσταση, οι γονείς όφειλαν να έχουν λάβει τα μέτρα τους. Στο ίδιο στρατόπεδο επιμένουν πως σε μια πτήση 8 ωρών είναι απαράδεκτο για τους επιβάτες να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και πως υπάρχουν ευθύνες της αεροπορικής.

Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που κατακρίνουν τη στοχοποίηση του παιδιού καθώς δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του και επιτίθενται στον επιβάτη που δημοσιοποίησε το βίντεο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και άνθρωποι που ισχυρίζονται πως ήταν στην πτήση και αναφέρουν πως ήταν μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση, αλλά δείχνουν συμπονετικοί απέναντι στη μητέρα.

Μεγάλος είναι όμως ο αριθμός των σχολιαστών που αναφέρουν πως το ζήτημα των παιδιών στις πτήσεις είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ακόμη και με ειδικές ζώνες για οικογένειες ή με ειδικές πτήσεις μόνο για ενηλίκους.

Διεθνή
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

11 σχόλια
Εντάξει σορυ κιολας αλλα δεν αντεχεται αυτο το πραγμα τωρα, τοσες ωρες... Ειναι να σκεφτεσαι να φωναξεις τον Πατερ Κάρρας η κατασταση. Και η μαμα του δεν κανει τιποτα?Να το παρει αγκαλια κατι να το ηρεμησει ???Εχω δει απειρα παιδια, ναι θα στριγγλισουν θα τρεξουν καποια στιγμη θα του πει κατι ο μπαμπας η μαμα θα ηρεμησουν.. Και ναι αυτο το εχω δει και σε παιδια με καποιες παθησεις.Γιατι οι γονεις του εχουν κατσει και εχουν μαθει πως ακριβως πρεπει να συμπεριφερθεις οταν το παιδι σου εχει καποιες ιδιαιτεροτητες. Η μαμα του εδω, επι τοσες ωρες το εχει απλα ανεξελεγκτο. Φυσικα και δε φταιει το μωρο.
Για κάποιο λόγο περισσότερο απ' όλους λυπάμαι το παιδί, προφανώς το περιβάλλον και η αναγκαστική ακινησία του προκαλεί μεγάλο distress, φαντάσου να είσαι σε φάση που ουρλιάζεις σχεδόν 8 ώρες στρέιτ, κατά πάσα πιθανότητα αυτή τη συμπεριφορά δεν είναι απλά κακομαθησιά, έλεος δηλαδή.Βέβαια και οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτε (και να πεις ότι μπορούν να επιλέξουν να πάνε αλλού;) εγώ πάντως που έχω ευαίσθητα αυτιά, με μία κάποια μισοφωνία και δυσκολία ανοχής high pitch ήχων, καθώς και μία κάποια φοβία στην σκέψη και μόνο ξαφνικών/ έντονων θορύβων, θα έβαζα τις DIY οτοασπίδες μου ...2 κομματάκια χαρτομάντιλου πλασμένα με βοήθεια λίγου υγρού σε μπαλίτσες και μετά στούμπηγμα στα αυτιά: λειτουργεί Άριστα, αν και δεν είναι τόσο comfy βέβαια.
Πάω στοίχημα -για μία ακόμη φορά...-πως η πλειοψηφία των αφοριστικών σχολίων που είναι έτοιμα να δώσουν την λύση με ύφος υπεράνω και να χρεώσουν τα πάντα στον γονιό προέρχονται απο ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν παιδιά... Και εγώ κάποτε έτσι ήμουν... Τώρα καταλαβαίνω περισσότερα επι του θέματος και μιλάω λιγότερο...
Ακόμα και κάποια διαταραχή να έχει το παιδί, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται τόση τσιρίδα και κακό επί 8 ώρες. Ο γονιός και μόνο είναι υπεύθυνος για το δικό του παιδί, όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν κατανόηση ή να ανέχονται κάτι τέτοιο για τόσες ώρες. Δεν ξέρω αν οι πτήσεις μόνο για ενηλίκους είναι η λύση, εφόσον υπάρχουν ενήλικες που είτε λόγω διαταραχής είτε λόγω αδιαφορίας και έλλειψης τρόπων συμπεριφέρονται πολλές φορές ομοίως με το τρίχρονο στο βίντεο.
Όποιος είναι γονιός ξέρει ότι ένα νήπιο, όπως το συγκεκριμένο παιδάκι, είναι αδύνατον να μείνει ήρεμο σε ένα κλειστοφοβικο περιβάλλον όπως το αεροπλάνο για τόσες πολλές ώρες. Όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν μια απόλυτα φυσιολογική "υπερκινητικοτητα", όπως μου έχει εξηγήσει μια εξαιρετική παιδίατρος και είναι αναγκαία η εκτόνωση της ενέργειας τους με σωματικές δραστηριότητες. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν διαλείμματα και στους παιδικούς σταθμούς. Ένα ήσυχο νήπιο για πολλές ώρες είναι λόγος προβληματισμου και διερεύνησης της αφύσικης ηρεμίας. Οι γονείς οφείλουν να συμβουλευονται τον παιδίατρο αν και κατά πόσο έχει την ικανότητα το παιδί τους να είναι επιβάτης μιας πολυωρης πτήσης και να λάβουν οδηγίες από ένα παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας για τη μεταχείριση του παιδιού ώστε να αποφευχθεί το υπερβολικό στρες που δημιουργεί σε αυτό ο αναγκαστικος εγκλεισμός επί ώρες σε ένα αεροπλάνο. Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και σκοτεινό μυστικό οι γονείς να χορηγούν ηρεμιστικά στα πολύ μικρά παιδιά για να παραμείνουν ήσυχα σε πολύωρες πτήσεις.
Δηλαδή όσα παιδάκια είναι ήσυχα στις πτήσεις είναι προβληματικά ή χαπακωμένα. Και θεωρείς την παιδίατρο που σου τα είπε εξαιρετική και δεν της είπες να σταματήσει αυτή τη δουλειά και να πάει να τηγανίζει πατάτες.
Δεν διαβάσατε καν τι έγραψα και καταλήξατε σε γελοίο συμπέρασμα κατηγορώντας αδίκως την παιδίατρο. Λυπάμαι πολύ που θέλετε να κρυβεστε πίσω από το δάκτυλο σας, βγάζοντας αφορισμούς και ανόητες εξυπνάδες. Ναι, τα φυσιολογικά παιδιά δεν μπορούν να ταξιδέψουν υπεραντλαντικα ταξίδια δεμένα σε ένα κάθισμα. Είναι αδιανόητο οι γονείς να υποχρεωνουν σε καθηλωση ένα νήπιο απλώς για να πάνε διακοπές. Δεν μιλώ για πτήσεις 1-3 ώρες που μπορούν να είναι άνετες για τα μικρά παιδιά. Και ναι, δυστυχώς στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο να χορηγούν ηρεμιστικά στα παιδιά για να ταξιδέψουν. Δεν το πρότεινε η παιδίατρος, απλώς φανέρωσε μια πικρή αλήθεια. Δεν μίλησα για προβληματικά παιδιά όπως αναφέρετε. Ένα υπερβολικά φρόνιμο παιδί είναι ή φοβισμένο ή άρρωστο χωρίς διάθεση ή με φάρμακα. Σας υπενθυμίζω τα δυστυχα βρέφη και νήπια που είναι διαρκώς και υποπτως κοιμωμενα σε αγκαλιές επαιτων.
Ξέρω πολύ καλά τι διάβασα. Το να βγάζουμε κάποιον άλλο τρελό είναι πολύ καλή πρακτική όταν δεν έχουμε επιχειρήματα. Ή να καταφεύγουμε σε "σκοτεινά μυστικά" που κανείς δεν γνωρίζει, αλλά εσύ λόγω της "καλής παιδίατρου" γνωρίζεις πολύ καλά. Εκτός αν τα γνωρίζεις από διάφορες φαιδρές ιστοσελίδες, οπότε βλέπω πως οι ψεκασμοί έχουν κάνει καλή δουλειά.
Σηκώνω τα χέρια ψηλά με τον boxer και κάθε ένα του είδους αυτού που παραποιει και διαστρέφει τα γνωστά σε όλους. Εάν αυτός /η συνηθίζει να ενημερώνεται από τις γνωστές σε αυτον/η ιστοσελίδες ή ομάδες του διαδικτύου, επιλογή δική του /της, και όχι δική μου. Δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανένα αλλά αρνούμαι σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να με προσβάλλει απαξιώνοντας με. Ψεκασμενοι δεν είναι μόνο εκείνοι που πιστεύουν ότι μας ψεκαζουν, αλλά και όλοι οι άλλοι που χρησιμοποιούν αυτό το "επίθετο" για να υποτιμήσουν όσους τους αναφέρουν στοιχεία που δεν τους είναι αρεστα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το ήσυχο παιδί είναι προβληματικό. Δεν αποκτούν όλα τα παιδιά υποερβολικό στρες οταν ταξιδεύουν. Ταξιδεύω αρκετά σε πολύωρες πτήσεις και τα περισσότερα παιδιά είτε κοιμούνται, είτε ζωγραφίζουν ή βλέπουν ταινίες. Χωρίς να κάνουν αυτό τον χαμό. Επίσης το να δώσεις στο παιδί κάτι να ηρεμήσει πάντα με την συγκατάθεση κάποιου γιατρού δεν είναι κακό (μιλάω παντα για παιδιά οχι μωρά). Εγώ από πολύ μικρή ζαλιζόμουν ακόμα και με μια ώρα στο αμάξι και μου έδιναν δραμαμίνη. Πέραν της καταπολέμισης της ζάλης η δραμαμίνη φέρνει υπνηλία και δεν προκαλεί παρενέργιες (η υπνηλία είναι παρενέργια αλλά όχι αρνητική). Αν ο γιατρός το επιτρέψει (εμένα πχ τα είχε συστήσει ο παιδίατρος) δεν το θεωρώ κακό. Επίσης μια μητέρα με υπερκινητικό παιδί μπορεί να επιλέξει μια βραδινή πτήση ώστε το παιδί να είναι κουρασμένο και να κοιμηθεί ή να αποφύγει να του δώσει τροφές με ζάχαρη που προκαλούν υπερδιέργεση.
@ Δικαι 16.2.2018 | 18:46 Νομίζω ότι σε αγάπησα, ασχέτως του συγκεκριμένου διαλόγου με τον/την boxer.Η νύχτα μέρα και αν διαφωνείς είσαι ψεκασμένος συνήθης τακτική.
Ολοι οι παραπάνω, αν μπορείτε απλά να αναρωτηθείτε την επόμενη φορά που θα βροντοφωναξετε για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία και εναντίων του στίγματος των ψυχικά νοσούντων, αν τα παραπάνω σχόλια συνάδουν με τις πεποιθησεις σας. Ναι πολλες φορες το δικαιωμα των ατομων με αναπηρία περιοριζει τα δικας σας δικαιωματα.Από τη μία να μην το κλεισουμε το 3 χρονο αυτιστικο στο σπιτι σαν Κωσταλεξι φάση (και ρωτήστε οποία μαμά αυτιστικού να σας πει πως τα χειρότερα χρόνια ήταν πριν τα 5), αλλά όχι και να του επιτρέψουμε να πάει και Αμέρικα και να μας γ@#$% την πτήση, έτσι; Να πάει με καράβι ξερωγω...
Νομίζω ότι το γεγονός ότι το παιδί θα ηρεμούσε με τάμπλετ και ιντερνετ δείχνει περισσότερο κακή ανατροφή και έλλειψη κανόνων παρά κάποια διαταραχή. Και επιτέλους, και το δικό σας σχόλιο μπορει να εκληφθεί ως χειρότερο, μια και τσουβαλιαζει τους αυτιστικούς στο στερεότυπο του τρελού που φωνάζει και χτυπιέται. Κανείς στα σχόλια δεν λέει να το κλείσουν στο αμπάρι, αλλα θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος χειρισμού αυτών των περιπτώσεων, μια και κανείς δεν χρωστάει να ταξιδεύει με ενα μόνιμο πονοκέφαλο.
Κατ'αρχάς δεν τσουβαλιασα κανένα. Μίλησα για αυτιστικά παιδιά κάτω των 5 ετών. Τα 3/4 των αυτιστικών παιδιών έχουν αισθητηριακά προβλήματα. Ο "τρόπος χειρισμού αυτών των περιπτώσεων" είναι μια πολύχρονη διαδικασια που ξεκινα με τη διαγνωση στα 2-3ετη συνήθως και αναλόγως των περιπτώσεων διαρκεί μέχρι την εφηβεία και πολλές φορές μετά. Οι πρακτικές για να κουμανταρουν τα αισθητηριακά τους με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους (όχι για παράδειγμα τρέχοντας και φωναζοντας) είναι μια διαδικασία που παίρνει πολυ χρόνο και θεωρείται ορόσημο για τους εμπλεκόμενους. Μέχρι τότε τι; Ίσως η lifo θα μπορούσε να κάνει ένα ρεπορτάζ για τον αυτισμό. Για τις διαφορές αναμεσα σε tantrums και sensory meltdowns Αν μου επιτρέπετε: μα δώσω μια αγκαλια σε όλους του γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες που φτύνουν αίμα να τα μεγαλωσουν και πολλες φορες ντρέπονται να βγουν απο το σπιτι.
AllesGoed απάντησα και σε προηγούμενο σχόλιο σχετικά με τον αυτισμό. Εχω φίλη που δουλεύει με αυτιστικά παιδιά (από 2-3 χρονών μέχρι τα εφηβικά τους χρόνια) κι έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο χωρίς να έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα (και μιλάμε για γκρουπ 10 παιδιών όχι ένα). Βέβαια οι συνοδοί ήταν ειδικοί και γι αυτό φταίει η μαμα. Αν δεν έχει γνώσεις και δεν μπορεί να "κουμαντάρει" το παιδί ας μην το πάρει σε πολύωρη πτήση. Εξάλλου το συμπέρασμα οτι είναι αυτιστικό είναι αυθαίρετο, γιατί αποκλείουμε το γεγονός οτι είναι απλά κακομαθημένο ή οτι η μητέρα του δεν είχε πάρει τίποτα μαζί της για να το απασχολήσει; Γιατί πλέον έχουν σταματήσει να υπάρχουν κακομαθημένα παιδιά και αδιάφοροι γονείς και έγιναν ολα τα παιδάκια αυτιστικά και οι γονείς καημένοι που υποφέρουν;
Θεέ μου..αυτό είναι αληθινό θρίλερ, σου προκαλεί ανατριχίλα και μόνο να παρακολουθείς το βίντεο, πόσο μάλλον να το ακούς αναγκαστικά για 8 ώρες! Πάντως το παιδάκι αντιμετωπίζει σίγουρα κάποιο θέμα. Καλή δύναμη στη μητέρα..
Με γονιο που η λυση για να ηρεμησει το παιδι (με ή χωρις διαταραχες) είναι το tablet δεν είναι να απορεις.Ξαφνικα όλα τα παιδια γιναν "προβληματικα" εκ της φυσεως τους....ναι...ναι...η πιο σωστη εκπαιδευτικη αντιμετώπιση. "Δεν φταιεο ο γονιος, το παιδι του είναι ζαβο" και ναι χρησιμοποιω την λεξη "ζαβο" διοτι εκεινοι χρησιμοποιουν τις διαταραχες ως αλλοθι, εκεινοι δειχνουν ασεβεια στα παιδια και μετεπειτα ενηλίκους που οντως υποφερουν απο διαταραχες.Τελος το learning disabilities(το οποίο δεν είναι συνόννυμο με την νοητικη στερηση) δεν είναι αυτο που παρουσιάζει η tweetistria. Εγω εχω μαθησιακο προβλημα απο μικρος...δεν επιρρέασε ποτε την κοινωνικη μου συμπεριφορα, ουτε καν το γνωσιακο μου επιπεδο....απλα δεν επερνα τα γραμματα και τους κανονες συμφωνα με το συνηθες τρόπο και να είναι καλα οι γονεις μου που δεν αφεθηκαν σε στοικη κατασταση αλλα τους βγήκε η ψυχη να με βοηθήσουν να βρω το τρόπο που εγω θα μπορουσα να είμαι λειτουργικος εντος της κοινωνίας , δεν ξερω κανεναν δυσλεκτικο και με αλλες μαθησιακες δυσκολίες που εξ αιτίας αυτων να εχουν αντικοινωνικη συμπεριφορα, δυσκολία στην εκφραση και την κατανόηση ναι. Οι αντικοινωνικες συμπεριφορες στο 99,99% των περιπτώσεων είναι λογο ελλειψης παιδείας όχι βιολογίας.Ακομα και αυτιστικο να είναι το παιδι ο γονιος οφείλει να το προσεχει, βασικα είναι Ο λογος για να το προσεχει παραπανω και όχι για τους περιοικους αλλα για το ίδιο το παιδι. Η λογικη (οσο καλοδιατυπωμενη κι αν είναι ) "το παιδι είναι ζαβο τι να κανουμε; δεχτητε το" είναι πληρως αναχρονιστικη. Σας παραπεμπτω σε ΟΛΑ τα αρθρα της Lifo για το εργο και τα αποτελεσματα όλων αυτων των Λειτουργων που πήραν τα "ζαβα" και κανανε θαυματα!. Βρηκαμε το αλλοθι τωρα, όπως καποτε όλοι οι ανα γης στεναχωρημενοι είχαν "καταθλιψη", τωρα όλα τα κακως διαπαιδαγωγημενα παιδια είναι "προβληματικα", δεν φταίει ο γονιος, φταίει η φυση του παιδιου.Ξερω παιδι που είχε προβλημα επιθετικότητας για χρόνια μεχρι που το υιοθετήσανε ενα αγιο ζευγάρι και εγινε υποδειγμα καλοτροπου παιδιου....αμα του δινανε το αλλοθι ότι είναι "προβληματικο" όχι μονο δεν θα αλλαζε ποτε η κοινωνικη του συμπεριφορα αλλα θα γιγαντονώτανε...βεβαια δεν το παρκαρανε στα tablet αλλα τους εβγαινε η ψυχη γιατί νοιαζοντουσαν ως γονεις.Οσοι είστε γονεις να σας βγει η ψυχη, όχι για εμας τους τρίτους αλλα για τα ιδια τα παιδια σας, όταν θα μας χαιρετήσετε εις τοπον χλοερο τι θα απογίνουν οι απογονοι σας αμα δεν σας βγει η ψυχη απο τωρα; αφηστε τις στοικοτητες που βασίζονται στην επικληση του συναισθηματος, ζημιωνετε τα ιδια σας τα παιδια.Σε όλο τον πλανητη τα παιδια είναι στην πλειοψηφία τους πανω κατω κοινωνικα λειτουργικα, ξαφνικα στην Δυση όλα πασχουν απο καποιου είδους "βιολογικου προβληματος που τα εμποδίζει"...η ευθυνοφοβία και το αλλοθι της απραξίας σε όλο του το μεγαλείο.Σταματήστε αυτο το τροπαρι του "είναι προβληματικο τι να κανουμε;" είναι πολιτισμικα ντροπιαστικο.Δεν με θυμωσε το περιστατικο αλλα η "εξυπνακιστικη" ελιτιστικη αντιμετώπιση "κι αν είναι.....;είσαστε βαρβαροι", τι είπαν δηλαδη οι ευαισθητοι; ότι το παιδι ΜΠΟΡΕΙ να είναι "προβληματικο", μην κανετε τιποτα, είδα συμπεριφορα και το πρωτο πραγμα που καναν είναι να υποθεσουν "βιολογικο προβλημα".1. Ποτε δεν δεχομαστε στοικα τις συμπεριφορες των παιδιων "ειναι ετσι"2. Ποτε δεν τα βαζουμε με τα ίδια τα παιδια3. Ποτε δεν χρησιμοποιουμε πραγματικα προβληματα ως αλλοθι (πολυ περισσότερο οταν βασιζεται σε "μπορει").4. Υπομονη με τους γονεις δειχνουμε μονο όταν εκεινοι δειχνουν ότι τους βγαίνει η ψυχη (και φαινεται σε ποιους βγαίνει και ποιοι εχουν αραξει στην στοικοτητα απο χιλιομετρα, ενεκα η γλώσσα του σωματος), όχι αιντα ετσι σε όλους.Υ.Γ. προφανως και οποιοδηποτε σχολιο τυπου είναι "τσογλανι" είναι ανεπιτρεπτο, το παιδι είναι ο μονος αθωος με ή χωρις διαταραχες (που επειδη πηξαμε στα "προβληματικα", διαταραχη διχως χαρτι γιατρου δεν υπαρχει).
Δεν αρνούμαι ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει λιγάκι "μόδα" η διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών στα πιο ζωηρά παιδιά, πολλές φορές με καθαρά κερδοσκοπικά κίνητρα. Η συγκεκριμένη όμως περίπτωση ειλικρινά, σου φαίνεται απλά ένα κακομαθημένο παιδί χωρίς όρια?..ένα παιδί που βγάζει αναρθρες κραυγές επί 8 ώρες και δείχνει να μην μπορεί να επικοινωνησει με τον κόσμο? Και σας παρακαλώ, μην αφοριζετε κατ'αυτόν τον τρόπο τους γονείς και βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα εξαιτίας της χρήσης tablet. Αναρωτηθηκατε μήπως ότι αυτή η μαμά ήθελε να προλάβει τις ανεξελεγκτες αντιδράσεις του παιδιού της μέσα στο αεροπλάνο και χρησιμοποιησε το tablet για να το απασχολήσει και να μην αγανακτησουν οι συνεπιβάτες? Μην κρίνετε μια συνολική κατάσταση από μια στιγμή..κανείς δεν γνωρίζει τι αντιμετωπίζει καθένας στο σπίτι του.
Sweetdream ας μην ρίχνουμε το φταίξιμο στον αυτισμό ή στις μαθησιακές δυσκολίες και σε άλλες διαταραχές. Δηλαδή ο γονιός δεν φταίει καθόλου που γνωρίζοντας την συμπεριφορά του παιδιού το βάζει σε μια 8ωρη πτήση; Αν το παιδί ηρεμεί με το τάμπλετ (δεν το κατακρίνω ο καθένας διαπαιδαγωγεί όπως θέλει τα παιδιά του)γιατί δεν φρόντισε να κατεβάσει τα κινούμεντα που του αρέσουν πχ και ζητά από την αεροσυνοδό wifi; Γιατί δεν έφερε παιχνίδια ή κάτι άλλο για να το απασχολήσει. Πήγε απροετοίμαστει και το άφηνε να φωνάζει και να ενοχλεί (δεν φαίνεται να νοιάζεται και ιδιαίτερα).Οι υπόλοιποι επιβάτες τι φταίνε; Αν ξέρει οτι το παιδί της δεν αντέχει ας μην το πάρει μαζί της ή (και μη με αοφρίσετε γι αυτό) με την συγκατάθεση του παιδίατρου ας πάρει ένα φυσικό ηρεμιστικό (βαλεριάνα πχ) για να κοιμηθεί και να ηρεμήσει. Το να περιμένουμε από ξένους ανθρώπους να έχουν υπομονή με τα παιδιά μας δεν είναι σωστό.Επίσης θα ήθελα να αναφέρω οτι η καραμέλα του αυτισμού πρέπει να σταματήσει ως δικαιολογία. Εχω φίλη που είναι δασκάλα σε σχολείο με αυτιστικά παιδιά και τα έχουν πάει εκδρομή με αεροπλανο (4ωρη πτήση με 10 αυτιστικά παιδιά). Σας πληροφορώ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα γιατί είχαν φροντίσει για την απασχόληση των παιδιών (το κάθε παιδάκι συνοδευτόταν από μία δασκάλα βεβαίως) και ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν τυχόν κρίσεις.Νομίζω οτι όσοι γονείς έχουν πραγματικά αυτιστικά ή υπερδραστήρια παιδιά και είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν πως να αντιμετωπίζουν και ταξιδεύουν προετοιμασμένοι. Λογικό είναι αν ζητήσυμε από ένα παιδάκι να μείνει καθισμένο 8 ώρες χωρίς αν το απασχολούμε να αντιδράσει
sweatdreams σε αντιδιαστολη με ποιους βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα, με όλους αυτους που με καμια μα καμια ιατρικη διαγνωση εν γνωση τους υποθεσαν ότι το παιδι εχει ενα απο τα πιο σοβαρα ιατρικα προβληματα που σε όσες οικογενειες τους εχει κληρωθει τους εχει βγει η ψυχή;κανετε ιατρικες διαγνωσεις απο ολιγόλεπτα βιντεο στο ιντερνετ και εγω είμαι αυτος που 'αφοριζω' γονεις;Οι γονεις εχουν απο τις πιο σημαντικες ευθυνες της ανθρωπότητας, δεν θα 'χαριστω' στο ονομα της ευαισθησίας .δεν είμαι εγω αυτος που χρησιμοπει την πιθανότητα το παιδι να εχει ιατρικο προβλημα για να προστατευσω την επισης πιθανότητα ο γονιος να εχει ευθυνη (πιθανοτατα να τα κανει όλα αυτα για να προσελκυσει την προσοχη του γονιου).Και την εποχη που παρα μα παρα πολλοι γονεις παρκαρουν τα παιδια τους σε ταμπλετ κτλ είναι λογικη η πιθανολογία μου και σιγουρα στατιστικα πιο πιθανη απο τα ιατρικα προβλημα που με τοση απλοχερια μοιραζετε.και οι δύο ερμηνευουμε με βαση τις πιθανότητες, η διαφορα είναι ότι η δικη μου ερμηνεια είναι στατιστικα πιο πιθανη...και το χειρότερο σεναριο όλων; να εχουμε και οι δυο δικιο ταυτόχρονα, δηλαδη να είναι και αυτιστικο και να το παρκαρει στο ταμπλετ.Εγω μια φορα ΔΕΝ βγαζω Ιατρικες γνωματευσεις απο βιντεο στο ιντερνετ, δεν μπορω να ξερω τι συμβαίνει με το παιδι, 'γνωματευσεις' για συμπεριφορες ενηλίκων στο ιντερνετ μπορω ομως.Μην κρίνετε μια συνολική κατάσταση από μια στιγμή.. Πηγή: www.lifo.gr κυριολεκτικα απο την ίδια στιγμη και εσεις βγάλατε όλες τις ιατρικες υποθεσεις...γιατί τα δικα σας αυθαιρετα συμπεράσματα είναι δοκιμα αλλα τα δικα μου όχι; τουλαχιστον στο δικο μου συμπερασμα δεν καταλογίζω την εθυνη στην ιατρικη "μοιρα' του παιδιου αλλα στο χρεος του γονιου. Οπως είπα: οι ηρωες γονεις κανουν μπαμπ απο χιλιομετρα και συνηθως και παραδοξως είναι οι πιο σιωπηλοι.υπαρχουν και αλλοι λόγοι που ενα παιδι μπορει να συμπεριφερετε υστερικα ακομα και βιαια που δεν είναι ιατρικης φυσης αλλα συμπεριφορικου μιμιτισμου/αντιδρασης. Εχω δει περισσότερες περιπτωσεις παιδιων που απο προβληματικα γίναν ιδανικα μολις αλλαξαν οι τρόποι ή τα περιβάλλοντα στα οποία λειτουργουσαν απο ότι παιδια με "μοιρολατρικο" αυτισμο και λοιπες σαφως υποδεεστερες διαταραχες...ποσο μαλλον απλη μαθησιακη δυσκολια.εαν δεν είναι αυτισμος που προδικαζετε (η αλλο ιατρικο προβλημα) αλλα καθαρα κακομεγαλωμενο, τι σοι ενηλικος θα γίνει; ποσο αυτεξουσιος μπορει να γίνει; οταν ενηλικιωθει και δεν θα απολαυμβανει την κοινωνικη κατανόηση που λαμβανει τωρα ως παιδι τι θα γίνει; εαν είναι απο τα περιβόητα επικτητα ψυχολογικα της παιδικης ηλικιας εξαιτίας των γονιων;Ο γονιος που δινει στο παιδι το ταμπλετ αλλα δεν το παρκαρει σε αυτο δεν τον αγγίζει η κριτικη μου διότι ξερει πολυ καλα ποιος είναι και τι κανει.εχω βαρεθει να ακουω γονεις ή 'ενσυναισθητους' να χρησιμοποιουν τις απειροελαχιστες στατιστικα περιπτωσεις μεγατόνων διαταραχων για να δωσουν αλλοθι στην διακπαιδαγωγηση των παιδιων τους. ποτε τα παιδια κανουν απιστευτο σαματα ; όταν νοιωθουν ότι δεν εχουν αλλο τρόπο να επικοινωνήσουν με αυτους που το αγνοουν...δεν είναι καινουρια γνωση, πριν τους ψυχολογους ολοι το γνωρίζανε και ξαφνικα η καθε περιπτωση πρεπει να είναι η πιο ακραια περιπτωση, ακομα και ο αυτοτραυματισμος στα παιδια είναι εμμεση εκκληση προσοχης ως αισχατη λυση. Τι είναι πιο πιθανο;κατι τοσο 'μοιρολατρικο" οπως ιατρικη διαταραχη ή κυριολεκτικα μια απο όλες τις αλλες πιθανοτητες που παρεθεσα και παρεπιπτωντνως την ευθυνη εχουν οι γονεις;Ξερω μαθηματικα, μπορει μια περιπτωση να είναι στατιστικα σπανια, δεν μπορει η καθε περιπτωση όμως να είναι η στατιστικα σπάνια οπως παρουσιαζεται στο Δυτικο ιντερνετ και μαλιστα απο τις νεες γενιες (καλα για τα millenials που όλα ρε παιδι μου που ολα τα εχει χτυπησει η μοιρα χειρότερα και απο ορφανο της Συριας δεν το συζητω).Οπως είπα δεν με θυμωσε το περιστατικο αλλα τα σχολια που και το ίδιο το αρθρο παρεθεσε αλλα και πολλων εκ των σχολιάστων. Ακους εκει....συμπεριφερετε υστερικα ενα παιδι, το βαφτιζουμε ιατρικα προβληματικο και καθαρησαμε....γιατί καθαρήσαμε; είναι ιατρικο το προβλημα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για αυτο περα απο στοικη αποδοχη, εαν ομως είναι προσπαθεια συγκεντρωσης της προσοχης του γονιου τοτε θα πρεπει να δουμε το γιατί...και αυτο είναι δυσκολο.
Έλα βρε Ποκοπίκε με το «παρκάρισμα στο tablet». Μπορεί όντως η μητέρα του παιδιού να επιδεικνύεται ανεπαρκής, στην προκειμένη περίπτωση, αλλά εσύ πώς νομίζεις ότι όοοοοοολα τα υπόλοιπα παιδάκια αυτής της ηλικίας και αυτής της εποχής θα απασχοληθούν σε ένα υπερατλαντικό 8ωρο ταξίδι, αν δεν κοιμηθούν δλδ; Εδώ βλέπεις παιδάκια έξω, στην Ελλάδα στα νησιά, Greece by night να πούμε, με τον υπέροχο καιρό και με την ευκαιρία να τρέξουν και να παίξουν άφοβα, που είναι παρέα μεν, αλλά αρκετά προτιμούν να παίζουν με τα κινητά τους, αλλά αν κάθονται ήσυχα όμως (σαν ζόμπια) στο τραπέζι δίπλα μας τότε δεν κράζουμε, έτσι δεν είναι; (Παλιά, επίσης, δεν "πάρκαραν" ποτέ κανένα παιδί στην TV ή στα μπλιμπλικάδικα όχι ποτέ κ.λπ.).Τώρα έχουμε την περίπτωση ενός, σαφούς συμπεριφοριακού θέματος, για το οποίο δεν έχουμε ιδέα τι είναι, τι το προκαλεί και τι το κατευνάζει και εύκολα στήνουμε τον γονιό στα 2 μέτρα. Φυσικά και δεν γίνεται να κάνουμε διάγνωση έτσι εξ αποστάσεως, αλλά ας κρατήσομε κάποιες πισινές εκατέρωθεν λοιπόν, γιατί η πτήση διήρκησε 8 ώρες και το βίντεο είναι μικρό. Έχοντας υπάρξει superenergetic παιδί, ένα παιδί που για χρόνια ξυπνούσα από τον ύπνο και body rocked για να εκτονώσω ενέργεια και νυστάξω ξανά, που ανέβαζα το ποδηλατάκι στην τραπεζαρία για να κόψω βόλτες όταν δεν έβλεπε κανείς, ένα παιδί που έτρεχα πάνω κάτω όχι μόνο στα δύο αλλά και στα τέσσερα, που -χαρακτηριστικά- πηγαίναν να με τραβήξουν μία φωτογραφία και μέχρι να γυρίσουν την πλάτη, είχα ήδη εξαφανιστεί από το οπτικό τους πεδίο στα …μικρά (not) αγγλικά πάρκα, μπορώ να πιθανολογήσω ότι δεν θα ούρλιαζα μεν (ποτέ δεν είχα κάτι τέτοιο), αλλά αν στην θέση με είχαν περιορίσει για τόση ώρα, θα έκανα από σβούρες μέχρι κατακόρυφα, και -ναι- ίδρωσαν οι δικοί μου για να γίνω “άνθρωπος”.
Βλαχακι απο όσο με ξερεις υπάρχει η παραμικρη πιθανότητα :Εδώ βλέπεις παιδάκια έξω, στην Ελλάδα στα νησιά, Greece by night να πούμε, με τον υπέροχο καιρό και με την ευκαιρία να τρέξουν και να παίξουν άφοβα, που είναι παρέα μεν, αλλά αρκετά προτιμούν να παίζουν με τα κινητά τους, αλλά αν κάθονται ήσυχα όμως (σαν ζόμπια) στο τραπέζι δίπλα μας τότε δεν κράζουμε, έτσι δεν είναι; (Παλιά, επίσης, δεν "πάρκαραν" ποτέ κανένα παιδί στην TV ή στα μπλιμπλικάδικα όχι ποτέ κ.λπ.). Πηγή: www.lifo.gr να μην κραζω τους γονείς; η φυσικη ταξη των πραγματων είναι τα παιδια να φερνουν τον κοσμο ανω κατω, αλλο ομως η υστερία και αλλο τα πανω κατω, εσυ δεν περιεγραψες τον εαυτο σου ως υστερικο παιδι αλλα ως διαολου καλτσα, πιο νορμαλ συμπεριφορα δεν θα μπορουσες να εχεις, κανενα παιδι δεν μπορει να κατσει 8 ωρες αγαλμα...αλλα άλλο ανησυχο, αλλο υπερκινητικο και αλλο...αυτο.Προσπερασες αυτο που εγραψα: αλλο δινω το ταμπλετ αλλα δεν το παρκαρω και αλλο το παρκαρω...υπάρχει διαφορα.Τελος υπάρχει διαφορα μεταξυ του παιδιου που είσουν (το εκανα εικονα ;P) διαολος το δηλαδη και αυτη η κατασταση στην ειδηση.Τωρα προσεξε τι γινεται: καποιοι για να μην επιρίψουν ευθυνη στους γονεις προτιμουν να την ρίξουν στο παιδι και μαλιστα με υπουλο τρόπο, "δεν είναι κακομαθημενο αλλα εχει βιολογικο προβλημα", και την ευθυνη την εχει το παιδι αλλα και στριψαμε δια του αρραβώνος. Εγω είπα, εχει, δεν εχει βιολογικο προβλημα το παιδι εχει ο γονιος ευθυνη και είναι πικρη αληθεια.Βγήκα στο internet (ακομα και σ'αυτο που γελαει με τις μανουλες του φβ) και είπα ότι οι γονεις εχουν ευθυνες....δεν είπα πουθενα ομως ότι "ολοι" οι γονεις είναι το ταδε και το μπηξε, αλλα ας το ομολογήσουμε ότι παρα πολλα παιδια αποκτουν κοινωνικες δυσκολίες εξ αιτίας των γονιων και με την χρηση των υπολογιστων εχει αυξηθει. Απο το 1990 (8 ετων) εχω υπολογιστη τοτε που το dos δεν ήταν σε box, δεν με εμποδισαν αλλα και δεν με παρκαραν και ναι είχα ρημαξει το σπιτι, ευθραστο για ευθραυστο δεν είχα αφησει, κροσια τις τα είχα κανει τα νευρα της μανας μου (ενεκα ατσουμπαλος).Το ότι η πλειοψηφία των γονιων είναι φυσιολογικα ατελης παρα τις προσπαθειες τους δεν σημαινει ότι θα δίνουμε αλλοθι εν ονοματι τους σε όλους. Δεν λεω ότι αμα το παιδι δεν είναι ιδεατο θα σταυρώσουμε τους γονεις αλλα μπορουμε να συμφωνήσουμε ότι τετοιες περιπτώσεις δεν είναι απλα μη ιδεατες και ο λογος δεν είναι με το παραμικρο ιατρικος, πρωτη σκεψη ο αυτισμος; και όχι ο γονιος; προτιμω η πρωτη σκεψη να είναι ο γονιος παρα να "καταδικασω" τα παιδια σε ιατρικες "μοιρες" και μιλαω ως καποιος που η ιατρικη του "μοιρα" δεν συνάδει με το παρον του. Κανενα παιδι, ακομα και τα αυτιστικα δεν είναι καταδικασμενα σε τίποτα αμα δωσεις ψυχη και σωμα και ναι θα γίνω και λιγο κακος αλλα γονεις που δινουν ψυχη και σωμα συνήθως (όχι 100% προφανως) δεν βιαζονται να "καταδικάσουν" τα παιδια γιατί πολεμανε την στοικότητα ακομα και στο ίδιο τους το σπιτικο.Ειναι πολιτισμικα και εκπαιδευτικα ασχημο να δηλώνουμε "είναι προβληματικο, τι να κανουμε; παντως μην στεναχωρήσουμε τον γονιο". Το ξαναλεω....χεστηκα για τους τρίτους, εμεις ενηλικοι ειμαστε να κατσουμε να βρουμε λυσεις (οπως ωτοσπιδες κτλ). Με την υπερασπιστικη γραμμη τσαντιστικα, όχι με το ότι εγινε "εφιαλτικο" το ταξιδι για ενα ματσο ενηλίκους που δεν μπορουν να λυσουν αυτοσχεδιαστικα ενα προβλημα και το κανουν Viral σαν να είναι μικρα παιδια.Υ.Γ. τωρα τα εβαλα και με τους γονεις και με τους "τι φταίω εγω;" αγανακτησμενους....οποιος είναι ενηλικος φερει και ευθυνη ακομα και αν δεν μπορει να βρει λύση στο προβλημα του/της, το Βλαχάκι μου γιατί εχει βρει λυση δηλαδη, πιο εξυπνο είναι απο τους αλλους; ;)
Ή απλά μπορεί να είναι κακομαθημένο και ατίθασο παιδί που δεν επιβλήθηκαν -μέσα σε λογικά πλαίσια- οι γονείς γιατί δεν είναι "σωστό" στην σημερινή εποχή να μαλώνεις τα παιδιά. Τέτοια περιστατικά βλέπεις παντού πλέον: Γονείς να αμολάνε τα παιδιά όπου να ναι και να τρέχουν σαν παλαβά και να μην ακούνε στις παρατηρήσεις των άλλων.Τις προάλλες έβλεπα στο μετρό της Αθήνας, στις αποβάθρες, μάνα να προσπαθεί να ηρεμήσει το παιδί της που έτρεχε σαν τρελό εδώ και εκεί. Λίγο έλειψε να πέσει στις γραμμές. Θέτει σε κίνδυνο και τους γύρω.