Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά: «Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ»

Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά: «Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ» Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι η ισραηλινή αστυνομία πρότεινε σήμερα την παραπομπή του με την κατηγορία της διαφθοράς σε δύο υποθέσεις και υποστήριξε την αθωότητα του.

«Αυτές οι εισηγήσεις δεν έχουν καμία νομική αξία σε μια δημοκρατική χώρα», τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αστυνομίας.

«Θα συνεχίσω να ηγούμαι του Ισραήλ με υπευθυνότητα και με πίστη», τόνισε ο Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε επίσημα την παραπομπή του ισραηλινού πρωθυπουργού με την κατηγορία της διαφθοράς, της απάτης και της υπεξαίρεσης σε δύο υποθέσεις. «Η αστυνομία κατέληξε ότι υπάρχουν ικανοποιητικά στοιχεία ενάντια στον πρωθυπουργό για τη δίωξή του για δωροδοκία, απάτη και υπεξαίρεση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η απόφαση για το αν θα ασκηθεί δίωξη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό εξαρτάται από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να αποφασίσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM