Παραιτήθηκε από την ηγεσία του SPD ο Μάρτιν Σουλτς

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του SPD ο Μάρτιν Σουλτς Facebook Twitter
EPA/HAYOUNG JEON
1

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με άμεση ισχύ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς, μετά την συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος.

Όπως ανακοίνωσε, η ηγεσία του SPD αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει ως διάδοχό του τη σημερινή επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί από το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στο Βισμπάντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, προσωρινά καθήκοντα προέδρου του SPD θα ασκεί ο αντιπρόεδρός του και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

«Το θέμα είναι η ανανέωση της κοινωνίας. Αλλά και το κόμμα χρειάζεται μια ανανέωση προσώπων και προγράμματος. Με την αποχώρησή μου θέλω να συμβάλω σε αυτό. Το προεδρείο του SPD πρότεινε ομόφωνα την Αντρέα Νάλες για την προεδρία του κόμματος. Η εκλογή θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλιου. Για μένα αυτή είναι η τελευταία δήλωση ως πρόεδρος του SPD. Πρόκειται για μια κάποιες φορές δύσκολη θέση, αλλά αποχωρώ από αυτήν χωρίς πικρία. Άσκησα τα καθήκοντα για περίπου έναν χρόνο και έζησα τα πάνω και τα κάτω. Έτσι είναι, αλλά ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τεράστιος ηγέτης. Θυμάμαι όταν έγραφα ότι ο τύπος είναι ούφο και ότι δεν πρόκειται ούτε εκλογές να κερδίσει ούτε κανά χαΐρι να κάνει, τότε όλοι έπαιζαν πόσο γαμάτος είναι και θα κερδίσει τη Μέρκελ και δώστου οι δημοσκοπήσεις και δώσε λεφτά στο Αλέκσι.... τελικά κάτι δεν πήγε καλά στην αφήγηση.Τουλάχιστον χρεοκόπησε η Ντόιτσεμπανκ!