Παραιτήθηκε ο Ολλανδός ΥπΕΞ αφότου παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα

Παραιτήθηκε ο Ολλανδός ΥπΕΞ αφότου παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα Facebook Twitter
EPA/MARTIJN BEEKMAN
1

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Χάλμπε Ζέλστρα υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση, μία ημέρα αφότου παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα ότι άκουσε ο ίδιος τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλάει για το σχέδιό του για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Ρωσίας» το 2006.

Ο Ζέλστρα τόνισε ότι η αξιοπιστία του έχει υποστεί τόση ζημιά από την υπόθεση αυτή, που είναι πλέον αδύνατον να συνεχίσει το έργο του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Νωρίτερα, το ολλανδικό κοινοβούλιο είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να παραστεί στη συζήτηση με αντικείμενο τις δηλώσεις του υπουργού του για τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο.

Την Δευτέρα, ο Ζέλστρα παραδέχτηκε ότι δεν μετείχε σε αυτή τη συνάντηση, την οποία περιέγραφε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία τον Μάρτιο του 2017.

Ο Ζέλστρα επρόκειτο να αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Μόσχα, για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια