Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί στην Αστόρια

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί στην Αστόρια Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Queens στην Αστόρια, η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως κάνει τώρα παγκόσμια περιοδεία και μάλιστα ενδέχεται να έχει και τα δικά της γραφεία.

Όπως αναφέρει η Νew York Times, τον περασμένο μήνα υπήρχε ένας ιστότοπος της οργάνωσης εν ονόματι «Χρυσή Αυγή Νέας Υόρκης», αλλά στη συνέχεια κατέβηκε από το Διαδίκτυο, καθώς μέλη των Anonymoys πραγματοποίησαν κυβερνό-επίθεση.

Το δημοσίευμα πάντως σημειώνει ότι οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες δεν μπορούν να δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά φαίνεται πως υπάρχει κάποια αντιπροσωπία της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει ως σκοπό να πάρει με το μέρος της τους ομογενείς, στην καρδιά του νεοϋορκέζικου ελληνισμού.

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί στην Αστόρια Facebook Twitter


Αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει μεμονωμένα περιστατικά, όπου δύο με τρία μέλη της οργάνωσης αφήνουν κάρτες και φωτογραφίες σε διάφορα ελληνικά καταστήματα, αλλά η πλειοψηφία των ομογενών έχει την τάση να αντιδράει αρνητικά στην παρουσία τους.

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί στην Αστόρια Facebook Twitter

O Nicholas Levis, ακτιβιστής του κινήματος «Occupy Astoria» υποστηρίζει ότι μέλη της Χρυσής Αυγής πλησίασαν έλληνες καταστηματάρχες και τους ζήτησαν να κάνουν κάποια δωρεά για την ενίσχυση της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ο ίδιος πάντως ξεκαθαρίζει ότι αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη γραφείων, «θα μείνουμε εκεί μέχρι να σηκωθούν να φύγουν».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Το Ελιζέ ανακοίνωσε πως η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί στην επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

Διεθνή / Γαλλία: Το Ελιζέ ανακοίνωσε πως η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί στην επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι κανένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν έχει προσκληθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την απόβαση στην Νορμανδία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Αν η Ελένη Γλύκατζη-Ahrweiler έχει δίκιο (http://maga.gr/2012/10/18/h-eleni-glikatzi-arveler-milise-sto-maga-gr/) ότι αυτοί που καταφεύγουν στον φασισμό δεν έχουν εξασφαλισμένη απ' το κράτος υγεία, παιδεία και ασφάλεια («Στην καθημερινότητά μου όμως πρέπει να έχω και υγεία, παιδεία και ασφάλεια, εξασφαλισμένα από το κράτος. Όταν το κράτος δεν καταφέρνει να μου δώσει αυτά τα τρία πράγματα τότε γίνομαι Χρυσαυγίτης. Δηλαδή η αναποτελεσματικότητα στην απάντηση των καθημερινών αιτημάτων, οδηγεί πολιτικά στα άκρα»), τότε η ΧΑ θ' αποτύχει στις ΗΠΑ, διότι ο εκεί ελληνισμός ζει σ' ένα κράτος που λίγη σχέση έχει με το νεοελληνικό μας μπάχαλο.
Καλή ιδέα!και επειδή ξέρω ότι η έλλειψη φαντασίας μπορεί να είναι πρόβλημα για τους πτωχούς τω πνεύματι ναζί φίλους μας, θα τους κάνω δώρο ένα μότο για να ενώσουν κάτω από τις μαύρες σημαίες τους όλους τους Έλληνες μετανάστες:"ΧΑ ΝΥ: ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!". Νομίζω ότι οι Έλληνες του εξωτερικού θα ταυτιστούν και θα μπορέσουν να το εκτιμήσουν όπως του αξίζει.(Η σωστή ορθογραφία της φράσης είναι μπόνους για να μην τρέχετε στους λιγοστούς γραμματιζούμενους συναγωνιστές για σπελ-τσεκ)νο θενκς νεσεσέρυ φέλοου πάτριοτς.