H αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότια Κορέα

H αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
0

Η μυστικοπάθεια και οι εξαιρετικά σπάνιες εμφανίσεις μελών της οικογένειας, κάνουν την αδελφή του Κιμ Γιουνγκ Ουν ίσως την πιο συζητημένη έως τώρα άφιξη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ν. Κορέα.

Ένα αεροσκάφος που μετέφερε υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας, προσγειώθηκε  στις 13:46 (τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο της πόλης Ίντσεον στη Νότια Κορέα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο τηλεοπτικά πλάνα τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.

H αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότια Κορέα Facebook Twitter

Και στο αεροδρόμιο οι φωτορεπόρτερς είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν την 30χρονη Κιμ Γιο Τζονγκ, την ακριβοθώρητη αδελφή του αμφιλεγόμενου ηγέτη.

Η Τζονγκ είναι το πρώτο μέλος της κυβερνητικής οικογένειας που μετά τον πόλεμο πατάει σε έδαφος της Ν. Κορεάς και η κίνησή της να ταξιδέψει εκεί είναι υψηλού συμβολισμού και σημαντικής διπλωματίας πρωτοβουλίας.

Η επίσημη αντιπροσωπεία των αξιωματούχων από την Βόρεια Κορέα θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης της 23ης Χειμερινής Ολυμπιάδας που θα γίνει αργότερα σήμερα το βράδυ στην Πιονγκτσάνγκ.

H αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
H αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότια Κορέα Facebook Twitter
H αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότια Κορέα Facebook Twitter

Η επίσημη αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Βόρεια Κορέα την Κυριακή.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν και ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ συναντήθηκαν και αντάλλαξαν χειραψία πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα.

Ο Κιμ, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η σύζυγός του υποδέχθηκαν έναν-έναν τους καλεσμένους τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο αντίπαλων κρατών, η διάθεση των οποίων φαινόταν χαλαρή, αντάλλαξαν χαμόγελα μαζί με τη χειραψία τους.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, η οποία συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που έφθασε στην Πιονγκγιάνγκ, φάνηκε πως δεν ήταν παρούσα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι ο πιο υψηλόβαθμος βορειοκορεάτης αξιωματούχος που έχει μεταβεί ποτέ στη Νότια Κορέα ενώ η Γιο Τζονγκ είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα το οποίο πάτησε το έδαφος του μεγάλου αντιπάλου μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Διεθνή / Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο
NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και άλλα τραύματα που τον επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, όπως περιέγραψε σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης
NEWSROOM