Οδηγοί διαδηλώνουν στη Γαλλία ενάντια στο όριο ταχύτητας

Οδηγοί διαδηλώνουν στη Γαλλία ενάντια στο όριο ταχύτητας Facebook Twitter
EPA/SEBASTIEN NOGIER
0

Χιλιάδες μοτοσικλετιστές και οδηγοί αυτοκινήτων διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας για να διατυπώσουν την οργή τους για τα κυβερνητικά σχέδια επιβολής του ορίου ταχύτητας στα 80 χλμ/ώρα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οργανώσεις μοτοσικλετιστών και αυτοκινητιστών ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διαμαρτυρηθούν στο Παρίσι κατά του μέτρου που ανακοίνωσε την 9η Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, με στόχο τον περιορισμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Στο Παρίσι, 1.300 μοτοσικλετιστές και 140 οχήματα, σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας, συναντήθηκαν μπροστά από το Σατό ντε Βανσέν προτού κατευθυνθούν προς το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Θέλουμε να διατυπώσουμε τη δυσαρέσκειά μας» είπε ο Ζαν Μαρκ Μπελοτί, ο συντονιστής της ομοσπονδίας μοτοσικλετιστών FFMC.

«Δεν θα σώσουμε ζωές με το να μειώσουμε την ταχύτητα» εκτίμησε. «Το αντίθετο, αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην περίπτωση μιας προσπέρασης, καθώς όλα τα οχήματα θα κινούνται με την ίδια ταχύτητα. Ας μπει ένα τέλος σε αυτήν την καταπίεση σε βάρος των οδηγών».

«Ο Εντουάρ Φιλίπ πρέπει να ξανασκεφθεί τον οδικό του χάρτη» ήταν η άποψη του Πιερ Σασερέ, γενικού αντιπροσώπου της οργάνωσης οδηγών αυτοκινήτων «40 millions d'automobilistes», καλώντας τη γαλλική κυβέρνηση να «αντιμετωπίσει τα πραγματικά αίτια των τροχαίων όπως την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης».

Στην Τουλούζη, περίπου 2.200 μοτοσικλετιστές και 300 οχήματα- σύμφωνα με την αστυνομία- κινήθηκαν από την περιφερειακή οδό έως το κέντρο της πόλης.

Η μείωση του ορίου ταχύτητας στα 80 χλμ/ώρα στο δευτερεύον οδικό δίκτυο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με αυτό το μέτρο θα σωθούν «350-400» ζωές κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Διεθνή / Ισπανία: Διάταγμα για αφαίρεση 66.000 καταχωρήσεων της Airbnb λόγω παραβίασης κανονισμών

Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αυξανόμενη κρίση στέγασης, την οποία οι αρχές αποδίδουν εν μέρει στην εκτεταμένη χρήση των ακινήτων για τουριστική εκμετάλλευση μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb
LIFO NEWSROOM
Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Διεθνή / Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς και Μελόνι συζήτησαν το βράδυ της Κυριακής με τον Αμερικανό πρόεδρο - μεταξύ άλλων - και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

Διεθνή / Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

«Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας, να νικήσουμε τη Χαμάς και να απελευθερώσουμε τους ομήρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο του λιμού» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Διεθνή / Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Δημοσιογράφος περιοδικών που λάμβανε πρόσκληση περιγράφει τι συνέβαινε στα διάσημα πάρτι με τους βιασμούς και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Διεθνή / Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Το κόμμα Chega κατέγραψε ρεκόρ 22% στις εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ η κεντροδεξιά νίκησε χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Παραίτηση του ηγέτη των Σοσιαλιστών
LIFO NEWSROOM
Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Διεθνή / Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ποια είναι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών, τι ζητά το Κίεβο και πώς απαντά η Μόσχα με επιθέσεις και βαλλιστικούς πυραύλους.
LIFO NEWSROOM