Ένας ινδικός γάμος με ατμόσφαιρα Bollywood, ρακές και γαμπρό από την Κρήτη

Ένας ινδικός γάμος με ατμόσφαιρα Bollywood, ρακές και γαμπρό από την Κρήτη Facebook Twitter
Το ζευγάρι διαμένει στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος έγινε σύμφωνα με όλα τα τελετουργικά… Και επειδή γάμος χωρίς ρακή δεν γίνεται, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς από την Κρήτη είχαν προνοήσει σχετικά
0

Ένας γάμος αλλιώτικος από τους άλλους, με ατμόσφαιρα που θύμιζε περισσότερο Bollywood και άρωμα Κρήτης έλαβε χώρα πριν από μερικές μέρες στην Ινδία.

Πρόκειται για τον γάμο του Λεωνίδα Ξυλούρη, γιου του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου, Γιάννη Ξυλούρη, με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Ινδή Khushboo Balwani.

Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Ιανουαρίου στην πόλη Ghanerao του Rajasthan της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, ο γάμος ήταν μία διήμερη γιορτή αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά ξεκίνησαν από την παραμονή του γαμήλιου μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi.

Ένας ινδικός γάμος με ατμόσφαιρα Bollywood, ρακές και γαμπρό από την Κρήτη Facebook Twitter
Η νύφη ενώ κατευθύνεται στον χώρο της τελετής στολισμένη όπως επιτάσσει η ινδουιστική θρησκεία.

Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά. Σύμφωνα με την παράδοση η τελετή αυτή θεωρείται σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι και υγιούς οικογενειακής ζωής.

Συγγενείς και φίλοι του γαμπρού από την Κρήτη, την Κολομβία, την Ιρλανδία και την Ελβετία ταξίδεψαν στη μακρινή Ινδία για το ευτυχές γεγονός.

Ένας ινδικός γάμος με ατμόσφαιρα Bollywood, ρακές και γαμπρό από την Κρήτη Facebook Twitter
Καβάλα στο στολισμένο άλογο ο γαμπρός, Λεωνίδας Ξυλούρης, είναι έτοιμος για το μυστήριο του γάμου.
 

Το τελετουργικό του γάμου αυτού καθαυτού διήρκησε 2,5 ώρες, με τους συγγενείς και φίλους να είναι ενδεδυμένοι με ινδικές φορεσιές, όπως ήταν η επιθυμία τους.

Εξαίρεση ο Γιάννης Ξυλούρης, ο οποίος ωστόσο τίμησε το τουρμπάνι λόγω της ειδικής περίστασης. Μάλιστα, στο ενδιάμεσο της τελετής, έψαλε ορθοδόξους ψαλμούς και το ζευγάρι άλλαξε στέφανα και βέρες.

Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι όπου οι χορογραφίες τύπου Bollywood έκλεψαν την παράσταση με το ζευγάρι να «πρωταγωνιστεί» σε αυτές ενώ την τιμητική τους είχαν οι κρητικοί και οι καλαματιανοί χοροί.

Ένας ινδικός γάμος με ατμόσφαιρα Bollywood, ρακές και γαμπρό από την Κρήτη Facebook Twitter
Το Haldi είναι ένα τελετουργικό εξέχουσας σημασίας στους ινδικούς γάμους. Αλείφουν τον γαμπρό με μία κίτρινη πάστα από κουρκουμά, σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι. Στο στιγμιότυπο ο πατέρας Γιάννης Ξυλούρης δείχνει να απολαμβάνει τη διαδικασία υπό το χαμογελαστό βλέμμα συγγενών και φίλων. Στη φωτογραφία μεταξύ άλλων διακρίνεται και ο αδελφός του γαμπρού, δικηγόρος Μενέλαος Ξυλούρης.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ