Χρυσές δουλειές για τα pet shops ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Χρυσές δουλειές για τα pet shops ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς Facebook Twitter
Εκατομμύρια Κινέζοι ψάχνουν που θα αφήσουν τα κατοικίδιά τους, για να ταξιδέψουν ενόψει των εορτασμών
1

Ολοένα και καλύτερα πάνε οι δουλειές για τα pet shops στις κινεζικές πόλεις, αυτή την περίοδο, ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Ο λόγος είναι οι εκατομμύρια Κινέζοι ιδιοκτήτες ζώων, που θέλουν να επισκεφτούν τις οικογένειές τους, χωρίς τα κατοικίδιά τους, για τους εορτασμούς.

Έτσι, πάρα πολλοί είναι εκείνοι που θα αναγκαστούν να αφήσουν τους τετράποδους φίλους τους σε κάποια πανσιόν ζώων, για ολιγοήμερη φιλοξενία.

Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς καταγράφεται η μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπων στον κόσμο, γνωστή και ως Τσουνγιούν.

Φέτος, αναμένονται συνολικά 2,98 δισεκατομμύρια μετακινήσεις, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Στην περιοχή Τονγκτζόου του Πεκίνου, η ιδιοκτήτρια ενός pet shop ζήτησε από τους πελάτες της να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατόν.

«Επειδή φροντίζουμε ένα μεγάλο αριθμό ζώων κατά το Κινεζικό Νέο Έτος, συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος στην πλατφόρμα WeChat.

Ανάλογη είναι η εικόνα στην Ταϊγουάν, πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Σανσί. Σε pet shop της πόλης, έχει γίνει ήδη κράτηση για τα μισά από τα 20 και πλέον ειδικά κλουβιά που διαθέτει το κατάστημα.

«Η ζήτηση για φιλοξενία κατοικίδιων είναι τεράστια κατά το Εαρινό Φεστιβάλ», δήλωσε η ιδιοκτήτρια. «Πολλά καταστήματα είναι κλειστά γιατί οι ιδιοκτήτες τους πηγαίνουν στις οικογένειές τους, άρα είναι δύσκολο να βρεθεί μέρος για αυτά».

Η απόκτηση κατοικίδιου ζώου γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη μεταξύ των Κινέζων.

Στη χώρα, υπάρχουν 27,4 εκατομμύρια «υιοθετημένοι» σκύλοι, με την Κίνα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η τάση αυτή έχει δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η φροντίδα των κατοικίδιων στην Κίνα έχει πλέον δημιουργήσει μια ολόκληρη αγορά, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 97,8 δισεκατομμύρια γιουάν (15 δισεκ. δολάρια) ετησίως.

Οι ειδικές τροφές, οι καθημερινές προμήθειες και οι υπηρεσίες φροντίδας αποτελούν τους τρεις σημαντικότερους τομείς, σύμφωνα με έρευνα του 2016 από την κινεζική διαδικτυακή κοινότητα για κατοικίδια goumin.com.

Στην Κίνα υπάρχουν σήμερα πάνω από 30.000 καταστήματα με κατοικίδια ζώα, σχεδόν τριπλάσια δηλαδή από αυτά στις ΗΠΑ, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Προϊόντων για Κατοικίδια.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια