Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αποκαλύπτει την πολυτέλεια που έζησε ως φυλακισμένος

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αποκαλύπτει την πολυτέλεια που έζησε ως φυλακισμένος Facebook Twitter
0

Ο σαουδάραβας δικσεκατομμυριούχος Αλ-Ουαλίντ μπεν Ταλάλ απελευθερώθηκε χθες έπειτα από έναν οικονομικό «διακανονισμό» με τις αρχές, σχεδόν τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του στο πλαίσιο μιας εκστρατείας κατά της διαφθοράς που δεν έχει προηγούμενο στο σαουδαραβικό βασίλειο.

Ηλικίας 62 ετών, ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας ήταν ο πιο υψηλά ιστάμενος ανάμεσα στις περίπου 350 προσωπικότητες μεταξύ των οποίων πρίγκιπες, υπουργοί, πρώην υπουργοί και ισχυροί άνδρες, που τέθηκαν υπό κράτηση κυρίως στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο εκστρατείας την οποία άρχισε στις 4 Νοεμβρίου ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, γιος του βασιλιά και ισχυρός άνδρας της χώρας.

Αυτό που σίγουρα προκάλεσε εξίσου μεγάλη αίσθηση ήταν η ξενάγηση που έκανε ο κροίσος σε δημοσιογράφους, λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος.

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αποκαλύπτει την πολυτέλεια που έζησε ως φυλακισμένος Facebook Twitter
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας αποκαλύπτει την πολυτέλεια που έζησε ως φυλακισμένος Facebook Twitter

Γραφείο με χρυσές λεπτομέρειες, τραπεζαρία και κουζίνα είναι μερικές μόνο από τις ανέσεις που απολάμβανε στο «κελί-σουίτα» μέσα στο ξενοδοχείο.


Ο πρίγκιπας  έδειξε τις ανέσεις του αποκάλυψε μεταξύ άλλων που η κουζίνα ήταν πλήρως εξοπλισμένη ώστε να του προσφέρει τα αγαπημένα του χορτοφαγικά γεύματα.

Στη γωνία του γραφείου του διακρίνονται παπούτσια τένις, τα οποία είπε ότι χρησιμοποιούσε τακτικά για την άσκησή του. 

 

«Ο γενικός εισαγγελέας ενέκρινε έναν διακανονισμό με τον πρίγκιπα Αλ-Ουαλίντ μπεν Ταλάλ» και στη συνέχεια αυτός ο τελευταίος επέστρεψε τις πρωινές ώρες στο σπίτι του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομασθεί, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τη διευθέτηση αυτή. Ερωτηθείσα αν ο πρίγκιπας θα παραμείνει επικεφαλής της Kingdom Holding Copmpany, η ίδια πηγή απάντησε καταφατικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές από τις προσωπικότητες, που είχαν συλληφθεί, απελευθερώθηκαν και ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας σεΐχης Σαούντ αλ-Μότζεμπ είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι οι περισσότεροι από τους κρατουμένους αποδέχθηκαν έναν οικονομικό διακανονισμό με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή τους.

Η διευθέτηση αυτή έγκειται στο να επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο ποσά που οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο, είχε δηλώσει ο εισαγγελέας.

Την Παρασκευή οι αρχές απελευθέρωσαν τον Ουαλίντ αλ-Ιμπραχίμ, ιδιοκτήτη του αραβικού δορυφορικού δικτύου MBC, τον Χάλεντ Τουαΐτζρι, πρώην αυλάρχη στη βασιλική αυλή, και τον Τούρκι μπεν Νάσερ, πρώην διευθυντή της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Ουαλίντ αλ-Ιμπραχίμ δέχθηκε να παραιτηθεί από τον έλεγχο του MBC (Middle East Broadcasting Company), ενός από τα δορυφορικά δίκτυα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον αραβικό κόσμο.

Ανάμεσα στις άλλες προσωπικότητες που απελευθερώθηκαν είναι ο πρίγκιπας Μετάμπ μπεν Αμπντάλα, γιός του εκλιπόντος βασιλιά Αμπντάλα και πρώην αρχηγός της ισχυρής σαουδαραβικής Εθνικής Φρουράς, ο οποίος είχε απολυθεί πριν από τη σύλληψή του. Ο πρίγκιπας Μετάμπ υποχρεώθηκε να πληρώσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg News.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
D-Day- 80 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία: Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται πως η υποστήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί

Διεθνή / D-Day- 80 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία: Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται πως η υποστήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί

Στις 6 Ιουνίου 1944, περισσότεροι από 150.000 στρατιώτες των Συμμάχων 'εισέβαλαν' στη Γαλλία από θάλασσα και αέρα για να διώξουν τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας
NEWSROOM
Η επιδημία E. coli στη Βρετανία πιθανότατα συνδέεται με τρόφιμο

Διεθνή / Έξαρση λοιμώξεων E. coli στη Βρετανία μάλλον από τρόφιμο

Σύμφωνα με το βρετανικό NHS η έκρηξη των κρουσμάτων E. coli συνδέεται με τρόφιμο ή τρόφιμα που πωλούνται σε όλη την γεωγραφική επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου - Ψάχνουν για μολυσμένη παρτίδα προϊόντος που δεν έχει εντοπιστεί - Ποια τα συμπτώματα
NEWSROOM