Σεισμός

Το Παρίσι γέμισε αρουραίους - ΒΙΝΤΕΟ

Το Παρίσι γέμισε αρουραίους - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
0

Τα σπίτια και οι επιχειρήσεις στο Παρίσι είναι σε εγρήγορση καθώς η στάθμη των υδάτων του Σηκουάνα ανέβηκε πάνω από τα όρια και συνεχίζει να αυξάνει τον όγκο του.

Ορισμένα υπόγεια στην πόλη έχουν ήδη υποστεί ζημιές από πλημμύρες μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Σηκουάνας προβλέπεται να διογκωθεί ακόμα περισσότερο αυτό το Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας αρκετά μέτρα νερού πάνω από το κανονικό του επίπεδο.

Σύμφωνα με το BBC, η στάθμη του νερού στον ποταμό αναμένεται να κορυφωθεί φτάνοντας ακόμη και τα 6 μέτρα, δηλαδή τουλάχιστον 4 μέτρα πάνω από το κανονικό του επίπεδο.

Όμως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν μια ακόμη παρενέργεια που είναι ορατή στην πόλη. Το Παρίσι γέμισε αρουραίους.

Τα τρωκτικά που βγαίνουν από τους πλημμυρισμένους υπονόμους είναι πολλά και κυκλοφορούν στην πόλη με τις αναφορές από διάφορα σημεία να πολλαπλασιάζονται.

Ο Pierre Falgayrac, εμπειρογνώμονας στα αστικά τρωκτικά στην Γαλλία, εκτιμά ότι  για κάθε κάτοικο της πρωτεύουσας αναλογούν σχεδόν δύο αρουραίοι. Τώρα αυτοί οι μυστικοί κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας έρχονται στην επιφάνεια προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Το Παρίσι γέμισε αρουραίους - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

H εφημερίδα Le Parisien δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τα πλάσματα να τρέχουν στους δρόμους στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο όλων των δημοφιλέστερων τουριστικών σημείων.

 


«Κατά το παρελθόν έτος, υπήρξε ένας πολλαπλασιασμός των αρουραίων σε όλες τις περιοχές που συνορεύουν με το Σηκουάνα», λέει ένας εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου

Ένα πρόγραμμα εξολόθρευσης ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά τώρα οι Γάλλοι, βλέποντας όλος αυτούς τους αρουραίους να γεμίζουν την πόλη, λένε πως είναι ξεκάθαρο ότι δεν είχε επιτυχία.

Το Παρίσι γέμισε αρουραίους - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

Υπάρχουν τώρα τόσοι πολλοί αρουραίοι που συμμορίες Ρομά χρησιμοποιούν τα νεκρά ζώα για να εκφοβίσουν τους τουρίστες ενώ προσπαθούν να τους κλέψουν, αναφέρουν τα γαλλικά μίντια.

 

«Κάνουμε βήματα προς τα πίσω», λέει εργάτης του δήμου. «Και για τους Παρισινούς και για τους τουρίστες, που έρχονται να επισκεφτούν την πιο όμορφη πόλη του κόσμου», προσθέτει και τονίζει πως το πρόβλημα ενισχύεται από τις επιχειρήσεις εστίασης που αφήνουν πολλά σκουπίδια εκτός κάδων και προσφέρουν έτσι εύκολη τροφή στα τρωκτικά.

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ