Nεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Μιλάνο

Nεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Μιλάνο Facebook Twitter
EPA/FLAVIO LOSCALZO
0

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό μιας αμαξοστοιχίας που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία. 

«Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από τρεις ως πέντε βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Η Κριστίνα Κορμπέτα, περιφερειακή υπεύθυνη της υπηρεσίας σωστικών συνεργείων του Μιλάνου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, είχε αναφέρει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι δύο, ενώ διευκρίνισε επιπλέον πως 10 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και περίπου 100 τραυματίστηκαν ελαφρά. 


Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των επιβατών συνεχίζονται. Με ειδικά μηχανήματα οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανοίξουν τις λαμαρίνες του τρένου για να μπορέσουν να βγάλουν τους τραυματίες που είναι ακόμη παγιδευμένοι.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato ανακοίνωσε ότι περιφερειακή αμαξοστοιχία της Trenord εκτροχιάστηκε στον σταθμό του Πιαλτέλο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτροχιάστηκαν τα κεντρικά βαγόνια του τρένου, τα οποία έπεσαν πάνω σε στύλους που βρίσκονταν δίπλα στις ράγες.

 

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ του Μιλάνου και της κοντινής του πόλης Μπρέσια διακόπηκαν μετά το δυστύχημα, προσθέτει επίσης η Ferrovie dello Stato στην ανακοίνωσή της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν: Αφού η Δύση δίνει όπλα στην Ουκρανία, γιατί να μη δώσουμε κι εμείς δικά μας όπλα σε άλλους για επιθέσεις;

Διεθνή / Πούτιν: Αφού η Δύση δίνει όπλα στην Ουκρανία, γιατί να μη δώσουμε κι εμείς δικά μας όπλα σε άλλους για επιθέσεις στη Δύση;

Έμμεση απειλή Πούτιν για εξοπλισμό με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς χωρών φιλικών στη Μόσχα για να πλήξουν τις χώρες που δίνουν στο Κίεβο οπλικά συστήματα για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία - Ο εθνικιστής Βίλντερς προσβλέπει σε νίκη

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία - Ο εθνικιστής Βίλντερς προσβλέπει σε νίκη

Ο Βίλντερς επωφελείται από ένα κύμα υποστήριξης στην Ολλανδία, όπου οι υποσχέσεις του για καταστολή της μετανάστευσης και περιορισμούς στη χορήγηση ασύλου είχαν ήδη αποφέρει κέρδη
THE LIFO TEAM