Καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς λόγω μπότοξ

Καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς λόγω μπότοξ Facebook Twitter
EPA
0

Δώδεκα βραβευμένες καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς στη Σαουδική Αραβία, αφού οι ιδιοκτήτες τους προσπάθησαν να ενισχύσουν την καλή τους εμφάνιση με μπότοξ.

Χιλιάδες καμήλες παρελαύνουν στο φεστιβάλ καμήλας του βασιλιά Αμπντουλαζίζ, για να κριθούν για τα καλοσχηματισμένα χείλη τους και τις καμπούρες τους.

Όμως οι κριτές παρενέβησαν όταν ανακάλυψαν ότι μερικοί ιδιοκτήτες «εκλεψαν» προκειμένου να κερδίσουν τα χρηματικά έπαθλα.

Καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς λόγω μπότοξ Facebook Twitter
EPA

Το φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει αγώνες καμηλών και γευσιγνωσία γάλακτος καμήλας, συνδυάζει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 57 εκατ. δολαρίων.

Ο Αλί Αλ Μαζρουέι, γιος ενός κορυφαίου εκτροφέα των Εμιράτων, είπε ότι το μπότοξ χρησιμοποιήθηκε για τα χείλη, τη μύτη ακόμη και το σαγόνι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό ιστότοπο The National.

«Κάνει το κεφάλι να φαίνεται μεγαλύτερο, έτσι όταν έρχεται η καμήλα, κάνει εντύπωση και ακούς σχόλια όπως "ω κοίτα πόσο μεγάλο κεφάλι έχει. Έχει μεγάλα χείλια, μεγάλη μύτη"», ανέφερε.

Οι κριτές επιπλέον αναζητούν τέλεια σχηματισμένες καμπούρες, μυική διάπλαση και καλοσχηματισμένα στόματα.

Καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς λόγω μπότοξ Facebook Twitter
EPA

Στην πορεία μέχρι το φεστιβάλ, τα μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι ένας κτηνίατρος είχε πιαστεί να κάνει πλαστική χειρουργική σε καμήλες, συμπεριλαμβανομένων ενέσεων Botox και μείωση του μεγέθους των αυτιών τους.

Οι αρχές της χώρας λαμβάνουν πολύ σοβαρά το φεστιβάλ και ο επικεφαλής δικαστής Fawzan al-Madi ανέφερε ότι η καμήλα αποτελεί το «σύμβολο της Σαουδικής Αραβίας».

«Συνηθίζαμε να τις συντηρούμε από ανάγκη, τώρα το κάνουμε ως αναψυχή», είπε.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς ξεκίνησε το 2000 και πέρυσι μεταφέρθηκε από μία απομονωμένη περιοχή της ερήμου σε έναν μονιμο χώρο βόρεια της πρωτεύουσας Ριάντ.

Πηγή: BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM