Χίλια εκατό ευρώ για τέσσερις μπριζόλες, ένα πιάτο θαλασσινά και νερό στη Βενετία προκαλούν οργή

Χίλια εκατό ευρώ για τέσσερις μπριζόλες, ένα πιάτο θαλασσινά και νερό στη Βενετία προκαλούν οργή Facebook Twitter
5

Ο δήμαρχος της Βενετίας εξέφρασε οργή για το λογαριασμό των 1.100 ευρώ που κλήθηκαν να πληρώσουν για το γεύμα τους τέσσερις Ιάπωνες τουρίστες σε εστιατόριο.

Τα «θύματα» ισχυρίζονται πως τους ζητήθηκε αυτό το ποσό για τέσσερις μπριζόλες, μια πιατέλα τηγανητών ψαριών, νερό και τις υπηρεσίες του εστιατορίου.

Οι τέσσερις φοιτητές έκαναν καταγγελία στην αστυνομία αφού έλαβαν το λογαριασμό σε ένα εστιατόριο κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Τρεις γυναίκες που ήταν στην ίδια παρέα, αλλά επέλεξαν ένα άλλο εστιατόριο, πλήρωσαν 350 ευρώ για τρία πιάτα ζυμαρικών με θαλασσινών.

Ο δήμαρχος δηλώνει πως θα υπάρξει δικαιοσύνη και δηλώνει πως θα εξεταστεί διεξοδικά αυτό το επεισόδιο το οποίο δυσφημεί την πόλη και τους επαγγελματίες.

«Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το επαίσχυντο επεισόδιο, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους. Είμαστε υπέρ της δικαιοσύνης», ανέφερε ο δήμαρχος.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δεν κατονόμασαν το εστιατόριο, αλλά ανέφεραν ότι ανήκει σε μια γυναίκα από την Κίνα και έχει για διευθυντή έναν Αιγύπτιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΒΒC, μόνο το 1,1% των εστιατορίων σε αυτό το τμήμα της Βενετίας ανήκουν σε ντόπιους.

Ο επίσημος φορέας που διαχειρίζεται τέτοια θέματα ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει στο Facebook συμβουλές για τους τουρίστες ώστε να τους βοηθήσει να αποφύγουν αντίστοιχα περιστατικά εξαπάτησης.

«Είμαστε υπερασπιστές των κατοίκων της περιοχής και όποιος βάζει το καλό όνομα της Βενετίας σε κίνδυνο βλάπτει όλους τους κατοίκους», ανέφερε η ομάδα σε ένα tweet ο Marco Gasparinetti, εκπρόσωπος του φόρουμ των κατοίκων της Βενετίας που ονομάζεται "Gruppo 25 Aprile".

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Απόλυτα σωστό ότι δεν δικαιολογείται άγνοια, αφού είδαν τιμοκατάλογο πριν παραγγείλουν.Συνεπώς - σε συνδυασμό με τον δήμαρχο που χαρακτήρισε το γεγονός επαίσχυντο, δυσφημιστικό κλπ -, είναι πιθανόν να έγινε συνειδητά η επιλογή, με σκοπό μετά να γίνει καταγγελία για αισχροκέρδεια, λεπτομέρεια που βέβαια δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ.Αυτό είναι θεμιτό, γιατί όπως και να το κάνουμε, ακόμη και για την πλατεία Αγίου Μάρκου, 250-300 ευρώ για μια μπριζόλα είναι τραβηγμένο.Παρεμπιπτόντως - επειδή για το συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχουν και σχόλια διεθνώς - οι πελάτες ήταν Ιάπωνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Μπολόνια. Και υπάρχουν αναφορές και για άλλα μεμονωμένα περιστατικά αισχροκέρδειας στην Βενετία.Σαν να λέμε, Σύνταγμα-Τελεφερίκ Λυκαβηττού ταξί 10-15 ευρώ.
Καλά τους έκαναν. Οι πανούργοι Ιάπωνες 'δημιούργησαν' το μοσχάρι Κόμπε που του κάνουν μασάζ για να μην πάθει κράμπα, το ποτίζουν μπίρα, του κάνουν εντριβές με σάκε και το πουλάνε 500 ευρώ το κιλό.Πληρώστε τώρα 1100 ευρώ για τέσσερις μπριζόλες και ψαράκια και άλλη φορά να κοιτάτε τις τιμές στο μενού.
πως γίνεται να επέλεξαν πιάτα χωρίς να δουν μενού;αν διάλεξαν από προφορική περιγραφή των πιάτων ή από κάποιο μαυροπίνακα, έχουν και οι ίδιοι μερίδιο ευθύνης, όπως και όλοι εμείς όταν επιτρέπουμε στην επαρχία αντίστοιχες καταστάσεις χωρίς μενού ή τιμές
Δεν καταλαβαίνω. Η είδηση είναι ελλιπής. Έκατσαν να φάνε σε εστιατόρια στην πλατεία του Αγ. Μάρκου και τους κορόιδεψαν ή δεν είδαν τις τιμές; Προσωπικά την τελευταία φορά που πήγα Βενετία και έκατσα στο καφέ Φλοριάν, πλήρωσα ένα εικοσάευρω τον καφέ μου εν γνώση μου ότι κάνει τόσο. Δεν το έκρυψε το μαγαζί. Είναι από τα παλαιότερα καφέ του κόσμου και αυτό πουλάει. Αν θες κάτσε, δεν σε αναγκάζει κανένας.Τώρα αν ισχύει αυτό στην περίπτωση αυτή δεν το ξέρω, η είδηση είναι ελλιπής, αλλά στην πλατεία του ΑΓ. Μάρκου καλύτερα να έχεις το νου σου. Κοίτα τον τιμοκατάλογο for a start.