Παγωμένα περιττώματα έπεσαν ξανά από αεροπλάνο και προσγειώθηκαν σε χωριό της Ινδίας

Παγωμένα περιττώματα έπεσαν ξανά από αεροπλάνο και προσγειώθηκαν σε χωριό της Ινδίας Facebook Twitter
4

Αναστάτωση προκαλεί στην Ινδία ένα νέο περιστατικό με παγωμένα περιττώματα που είχαν το μέγεθος μπάλας και φέρονται να έπεσαν από διερχόμενο αεροπλάνο.

Και μπορεί να ακούγεται σαν σατιρική είδηση αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς τον Ιανουάριο του 2016, μία γυναίκα από την Ινδία ισχυριζόταν πως τραυματίστηκε από παρόμοια περιττώματα που έπεσαν από τον ουρανό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η βάρους 10-12 κιλών παγωμένη «μπάλα» έπεσε με γδούπο στο χωριό Fazilpur Badli.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής στο βρετανικό δίκτυο, οι χωρικοί νόμισαν αρχικά ότι πρόκειται για αντικείμενο που προήλθε από το διάστημα.

Οι τουαλέτες των αεροπλάνων αποθηκεύουν τα ανθρώπινα λύματα σε ειδικές δεξαμενές. Συνήθως, αυτές αδειάζονται μόλις τα αεροπλάνα προσγειωθούν στο έδαφος. Εντούτοις, κάποιες φορές, όπως άλλωστε έχουν παραδεχτεί οι αρχές των διεθνών αεροπορικών μεταφορών, ενίοτε σημειώνονται διαρροές στον αέρα.

Ο ίδιος αξιωματούχος, ο Vivek Kalia, πρόσθεσε ότι ένα δείγμα από την μπάλα αυτή στάλθηκε για ανάλυση, αλλά πως είναι σχεδόν σίγουροι ότι πρόκειται πράγματι για παγωμένα περιττώματα.

Παγωμένα περιττώματα έπεσαν ξανά από αεροπλάνο και προσγειώθηκαν σε χωριό της Ινδίας Facebook Twitter
Φωτογραφία από τα παγωμένα περιττώματα που έπεσαν στο έδαφος σε χωριό της Ινδίας

Οι Times of India ανέφερε ότι διάφοροι ντόπιοι έκρυψαν μερικά κομμάτια μέσα από τα ρούχα τους και τα αποθήκευσαν στα ψυγεία τους, χωρίς, ωστόσο, να εξηγεί γιατί το έκαναν.

Τα σύγχρονα αεροσκάφη πετούν συνήθως σε μεγάλο υψόμετρο και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα παγώνουν οποιοδήποτε είδος υγρού διαρρέει.

Στη συνέχεια, ο πάγος που συγκεντρώνεται, ο οποίος συχνά ονομάζεται «μπλε πάγος» λόγω των χημικών που προστίθενται στις τουαλέτες των αεροπλάνων για να διαλύει τις οσμές και τα περιττώματα, ξεκολλάει από το αεροπλάνο, αποκτά ταχύτητα λόγω της επιτάχυνσης της βαρύτητας και πέφτει με δύναμη στο έδαφος όπου συνήθως διαλύεται.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ