Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε μόλις 5 ώρες - Η ταχύτερη εμπορική υπερατλαντική πτήση που έγινε ποτέ

Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε μόλις 5 ώρες - Η ταχύτερη εμπορική υπερατλαντική πτήση που έγινε ποτέ Facebook Twitter
Φωτό: Norwegian
0

Η αεροπορική εταιρεία Norwegian, που είχε την πρωτιά στην έναρξη των μεγαλύτερων πτήσεων χαμηλού κόστους στον κόσμο - κάνει και πάλι πρωτοσέλιδα.

Το Boeing 787 Dreamliner της Norwegian, αναχωρώντας από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, έφτασε στο Gatwick του Λονδίνου σε 5 ώρες και 13 λεπτά τη Δευτέρα, στην ταχύτερη υπερατλαντική πτήση που έγινε ποτέ σε εμπορικό αεροσκάφος, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 5 ωρών και 16 λεπτών.

Οι 284 επιβάτες του Boeing, αναχωρώντας από τη Νέα Υόρκη στις 11.44 π.μ. (ΕΤ), ήταν πιθανότατα πολύ ευχαριστημένοι όταν έφτασαν στο Λονδίνο στις 9.57 μ.μ (GMT) - 53 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Ευνοϊκοί άνεμοι πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, ώθησαν το αεροσκάφος σε μέγιστη ταχύτητα, περίπου 1.248 χιλιομέτρων ανά ώρα, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Αν και εντυπωσιακός, ο χρόνος πτήσης δεν μπόρεσε να πλησιάσει τις ανταγωνιστικές υπερατλαντικές πτήσεις του Concorde, όταν το υπερηχητικό αεροσκάφος ήταν σε υπηρεσία.

Η ταχύτερη πτήση Concorde από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 1996, όταν διέσχισε τον Ατλαντικό σε μόλις 2 ώρες και 53 λεπτά, σύμφωνα με την British Airways.

Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε μόλις 5 ώρες - Η ταχύτερη εμπορική υπερατλαντική πτήση που έγινε ποτέ Facebook Twitter
Ο πιλότος της Norwegian, Harold van Dam. Φωτό: Norwegian

Ο πιλότος της Norwegian, Harold van Dam, ανέφερε: «Ήμασταν στον αέρα για λίγο πάνω από πέντε ώρες και εάν δεν ήταν οι προβλεπόμενες αναταράξεις σε χαμηλότερο υψόμετρο, θα μπορούσαμε να πετάξουμε ακόμα πιο γρήγορα».

Και συνέχισε προσθέτοντας: «Το 787 Dreamliner είναι μία απόλαυση στην πτήση και είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα να ξέρουμε ότι θέσαμε ένα νέο ρεκόρ με αυτό το αεροσκάφος».

Η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί το ίδιο αεροσκάφος για τις δύο καθημερινές πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης. Την προηγούμενη ημέρα, ο πιλότος με βάση το Gatwick, Pascal Niewold, κατέγραψε τη δική του ταχύτερη υπερατλαντική πτήση: Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε 5 ώρες και 20 λεπτά.

Ο Niewold είπε: «Οι επιβάτες και το πλήρωμα εξεπλάγησαν ευχάριστα που προσγειωνόμασταν ήδη στο Λονδίνο. Ήταν μια πολύ ομαλή πτήση με σχεδόν καθόλου αναταράξεις και φτάσαμε 25 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο».

Πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ