Η Μέρκελ ελπίζει ότι θα έχουν κυβέρνηση πριν το Πάσχα

Η Μέρκελ ελπίζει ότι θα έχουν κυβέρνηση πριν το Πάσχα Facebook Twitter
0

Την επιθυμία της να υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού πριν το Πάσχα εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Ελπίζω ότι μετά την συγκατάθεση των κομμάτων θα έχουμε κυβέρνηση πριν το (καθολικό) Πάσχα (σ.σ. την πρώτη Απριλίου). Η επιθυμία για διαφορετικές απόψεις σε μια δημοκρατία δεν επιτρέπεται να είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην είναι δυνατή πλέον η δυνατότητα για συνεργασία. Οι διερευνητικές συζητήσεις είναι ένα ένα βήμα μιας μακράς διαδικασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού», είπε η Α. Μέρκελ σε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Ρίγκεν του βορειοανατολικού κρατιδίου Προπομερανία, την εκλογική της περιφέρεια.

Η νυν -και ενδεχομένως μέλλουσα καγκελάριος- περιέγραψε επίσης τα βασικά σημεία των αποτελεσμάτων των διερευνητικών συνομιλιών και υπογράμμισε ότι επιθυμεί να καταβληθεί προσπάθεια να βρίσκονται λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Πολλά προβλήματα, όπως είναι λ.χ. η στάση απέναντι στις ΗΠΑ, την Κίνα και η προστασία του κλίματος, δεν μπορούν να επιλυθούν από τα εθνικά κράτη μεμονωμένα, αλλά πρέπει να επιλύονται από την Ευρώπη. Η Γαλλία είναι πολύ δραστήρια στα θέματα αυτά και επιθυμούμε να υπάρχουν και γερμανικές απαντήσεις».

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε, επίσης, στην πεντηκοστή πέμπτη επέτειο της υπογραφής της «Συμφωνίας των Ηλυσίων», η οποία ρυθμίζει τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας: «Συμφωνήσαμε κατά τις διερευνητικές συζητήσεις να επεξεργαστούμε τη συμφωνία και να θέσουμε νέους στόχους ως δυνητική νέα κυβέρνηση», όπως είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ