Ο Σαρκοζί θέλει μια καινούργια ζωή

Ο Σαρκοζί θέλει μια καινούργια ζωή Facebook Twitter
1

Χθες Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αποκάλυψε από τη Νέα Υόρκη, ότι επιθυμεί μία καινούργια ζωή. Ο ίδιος παρευρέθηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη καθώς ήταν προσκεκλημένος σε μία διάλεξη όπου και πληρώθηκε $120.000 για τον κόπο του.

«Θέλω μια καινούρια ζωή, αλλά όχι μόνο για να δίνω διαλέξεις (...) αυτό που μ' αρέσει δεν είναι η πολιτική, είναι να πράττω, να πράττω στην πολιτική ή αλλού», δήλωσε ο Σαρκοζί, σύμφωνα με τα πολύ εκτεταμένα αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσιοποιήθηκαν από τον νεοϋορκέζικο ενημερωτικό ιστότοπο French Morning.

«Θα ήθελα τόσο να δείξω ότι μπορεί να ήταν κανείς πολιτικός και να καταλαβαίνει τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Σαρκοζί, ο οποίος μίλησε για περίπου 50 λεπτά ενώπιον περίπου 400 τραπεζιτών.


Στην αρχή της παρέμβασής του, ο «μαγκωμένος» 57χρονος Σαρκοζί μίλησε για λίγο στα αγγλικά για να παρουσιαστεί.

«Είμαι ένας νέος συνταξιούχος. Νέος ίσως, συνταξιούχος σίγουρα. Δεν έχω εργαστεί εδώ και πέντε μήνες. Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα τόσο μεγάλες διακοπές και το χειρότερο είναι πως είμαι ευτυχής με την κατάσταση αυτή», δήλωσε ο ίδιος.

Ο πρώην γάλλος πρόεδρος μίλησε και για την ευρωπαϊκή κρίση και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα διαλυθεί ούτε το ευρώ θα εξαφανιστεί.  Η μαγική συνταγή που προτείνει ο ίδιος είναι ότι οι αδύναμοι κρίκοι της Ε.Ε. πρέπει αν αποδεχτούν την ηγεσία των μεγάλων χωρών, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, ώστε να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις.



Ο Σαρκοζί ήταν ο ομιλητής σε ιδιωτική διάλεξη που οργανώθηκε από τη βραζιλιάνικη επενδυτική τράπεζα BTG Pactual στο πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν Ουόλντορφ Αστόρια.


1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Ταξίδια / Παίρνει διαζύγιο η Ιταλία από τους τουρίστες;

Σε περιορισμούς στα κρουαζιερόπλοια, στα τουριστικά λεωφορεία, ακόμα και στις selfies, και σε μια σειρά ακόμα μέτρων σε διάφορες περιοχές της έχει προχωρήσει η Ιταλία, στην προσπάθειά της να περιορίσει τον υπερτουρισμό.
THE LIFO TEAM
Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
Oι μελλοντικές ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρωζώνης είναι: Η εξής μία ,κατά την ταπεινώτατη γνώμη μου, Η Γερμανία.Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Θα θελήσει η Γερμανία να παίξει ΣΩΣΤΑ αυτό το ρόλο;;; Θα αποδεχτεί η Γαλλία την Γερμανική ηγεμονία;;;;Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,όντως, ούτε η ευρωζώνη θα διαλυθεί ούτε το ευρώ θα πάψει να υπάρχει αλλά αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν, η κρίση στον ευρωπαϊκό νότο" θα σέρνεται" για χρόνια,και θα περάσουμε δύσκολες ,πολύ δύσκολες μέρες..καλή μας δύναμη..