Ονδούρα: Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών στην Καραϊβική Θάλασσα

Ονδούρα: Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών στην Καραϊβική Θάλασσα Facebook Twitter
EPA/USGS
0

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών, σημειώθηκε στην Καραϊβική Θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Σύμφωνα με το USGS ο σεισμός, που αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν ισχύος 7,8 βαθμών, σημειώθηκε βόρεια των ακτών της Ονδούρας, σε μια θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Μπελίζ και της Κούβας. Είχε επίκεντρο μια περιοχή 202 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Μπάρα Πατούκα της Ονδούρας και περίπου 307 χλμ. νοτιοδυτικά του Τζορτζ Τάουν των Νήσων Κέιμαν.

Σημειώθηκε σε πολύ χαμηλό εστιακό βάθος, 10 χλμ., κάτι που μπορεί να τον κάνει ακόμη πιο καταστροφικό.

Κτίρια ταρακουνήθηκαν ως και στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, την Τεγκουσιγκάλπα, δεν έχουν όμως αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές σε καμιά χώρα της περιοχής, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Οι αρχές της Ονδούρας εξέδωσαν μια προειδοποίηση - διάρκειας δώδεκα ωρών - για τον κίνδυνο να πληγούν από τσουνάμι τέσσερις επαρχίες.

Tο Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό είχε εκδώσει έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο σεισμικών παλιρροϊκών κυμάτων ενώ αργότερα ήρε την προειδοποίηση.

Το Κέντρο είχε κάνει λόγο περί «απειλής» εκδήλωσης τσουνάμι που θα μπορούσαν να πλήξουν την Κούβα, το Μεξικό, την Ονδούρα, το Μπελίζ, την Τζαμάικα και τα Νησιά Κέιμαν, καθώς και το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM