ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πώς κατάφεραν να επιζήσουν τα σιαμαία κοριτσάκια που γεννήθηκαν στη Γάζα

Πώς κατάφεραν να επιζήσουν τα σιαμαία κοριτσάκια που γεννήθηκαν στη Γάζα Facebook Twitter
0

Από επιτυχία στέφθηκε η επέμβαση αποκόλλησης δύο σιαμαίων (συνενωμένων) δίδυμων κοριτσιών από τη Γάζα σύμφωνε με τους γιατρούς του παιδιατρικού νοσοκομείου «King Abdullah», στο Ριάντ.

Τα νεογνά, η Farah και η Haneen, γεννήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στη Λωρίδα της Γάζας με ένα κοινό πόδι και ήταν ενωμένα στην κοιλιά και στο κάτω μέρος του σώματος. Έχουν, όμως, ξεχωριστή καρδιά και πνεύμονες.

Μετά τη γέννα, οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς ότι απειλείται η υγεία των νεογέννητων κοριτσιών εάν παραμείνουν στην περιοχή. Έτσι, πέταξαν μαζί με τον πατέρα τους για τη Σαουδική Αραβία.

Οι γιατροί του παιδιατρικού νοσοκομείου «King Abdullah» ανακοίνωσαν πως η επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Το πρακτορείο ανέφερε ακόμη ότι οι γιατροί χρειάστηκε να διαχωρίσουν το έντερο, το συκώτι και το πυελικό τοίχωμα. Η επέμβαση περιελάμβανε συνολικά εννέα στάδια.

Τα δίδυμα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν πρώτα στην Ιορδανία και μετά στη Σαουδική Αραβία καθώς δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές για την περίπτωσή τους στη Γάζα, όπου σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας έχει χειροτερέψει λόγω του αποκλεισμού από την Αίγυπτο και το Ισραήλ, των επαναλαμβανόμενων συγκρούσεων, τις διαφωνίες του παλαιστινιακού πολιτικού κόσμου και τις περικοπές.

Όπως ανέφερε η «Jerusalem Post» αυτή είναι η 3η περίπτωση συνενωμένων δίδυμων που γεννιούνται στη Γάζα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM