Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος Ινδός πρίγκιπας ανοίγει το παλάτι του σε ευάλωτα άτομα της LGBT κοινότητας

Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος Ινδός πρίγκιπας ανοίγει το παλάτι του σε ευάλωτα άτομα της LGBT κοινότητας Facebook Twitter
Getty Images
1

Ο πρίγκιπας Manvendra Singh Gohil έχει καταρρίψει τα στερεότυπα, τις παραδόσεις και τα ταμπού καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Είναι το μόνο μέλος της ινδικής βασιλικής οικογένειας που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, πήρε διαζύγιο από μία πριγκίπισσα και ξεκίνησε φιλανθρωπική οργάνωση για να βοηθήσει τα άτομα LGBT. Ωστόσο, το τελευταίο του σχέδιο μπορεί να είναι το πιο τολμηρό μέχρι στιγμής.

Αψηφώντας τους γονείς του, οι οποίοι τον αποκήρυξαν όταν βγήκε ανοιχτά πριν από μία δεκαετία, ο Singh άνοιξε το παλάτι του, έκτασης 15 στρεμμάτων, στην κοινότητα LGBT, σε μία χώρα όπου οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες.

Το κέντρο Hanumanteshwar 1927, όπως ονομάζεται, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Lakshya Trust, το φιλανθρωπικό ίδρυμα για LGBT, το οποίο ο πρίγκιπας ίδρυσε το 2006. Ο πρίγκιπας επεκτείνει μάλιστα το παλάτι για να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερους πιθανούς καλεσμένους.

Ο 52χρονος πρίγκιπας, ο οποίος είχε απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης με το σκάνδαλο που προκλήθηκε όταν αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά του το 2006, ανέφερε στους IBTimes ότι θεωρεί ότι έστειλε θετικά μηνύματα-σοκ στην κοινωνία, που την άλλαξαν προς το καλύτερο.

Για παράδειγμα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας πέρυσι, εξέδωσε μία ιστορική απόφαση, επιβεβαιώνοντας το δικαίωμα των ατόμων LGBT να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους χωρίς διακρίσεις. Εδώ και μια δεκαετία, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθήσει τους ανθρώπους LGBT που είναι λιγότερο προνομιούχοι από αυτόν.

«Εάν εγώ μπόρεσα να υποστώ αυτά τα προβλήματα, τότε οποιοσδήποτε άλλος ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση», ανέφερε.

Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος Ινδός πρίγκιπας ανοίγει το παλάτι του σε ευάλωτα άτομα της LGBT κοινότητας Facebook Twitter
Φωτό: Manvendra Singh Gohil

«Στην Ινδία υπάρχει οικογενειοκρατικό σύστημα και είμαστε διανοητικά προετοιμασμένοι για να είμαστε με τους γονείς μας. Τη στιγμή που αποφασίζεις να αποκαλυφθείς και να μιλήσεις ανοιχτά, σου λένε ότι θα αποκληρωθείς και η κοινωνία θα σε μποϊκοτάρει. Γίνεσαι κοινωνικός απόκληρος. Πολλοί άνθρωποι είναι οικονομικά εξαρτώμενοι από τους γονείς τους».

«Θέλω να δώσω στους ανθρώπους κοινωνική και οικονομική χειραφέτηση, έτσι ώστε όσοι θέλουν να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους να μην μπορούν να επηρεαστούν. Θα έχουν το δικό τους σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Δεν θα τους επηρεάσει εάν τους έχουν αποκληρώσει».

Μεγαλώνοντας σε μια συντηρητική βασιλική οικογένεια ως ο κληρονόμος του θρόνου στο Rajpipla, στο κρατίδιο Gujarat και μπερδεμένος με τη σεξουαλικότητά του, το ταξίδι του πρίγκιπα Manvendra στην ενηλικίωση ήταν μοναδική πρόκληση.

«Στην ηλικία των 12 ή 13, νόμιζα ότι ελκύομαι από το ίδιο φύλο και όχι το αντίθετο» ανέφερε. «Ήξερα ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό σε εμένα, όμως δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ένιωθα διαφορετικά προς τους άλλους. Υπήρχε μία σύγκρουση μέσα μου, όμως τότε δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν ομοφυλόφιλος», ανέφερε.

Όπως συμβαίνει με την αριστοκρατία, η οικογένεια του πρίγκιπα Manvendra αποφάσισε να διαχειιστεί το θέμα με το να τον παντρέψουν με την πριγκίπισα Chandrika Kumari. Χώρισε ένα χρόνο μετά, το 1992. Ελπίζοντας να βρουν «θεραπεία» για τη σεξουαλικότητά του, ο πρίγκιπας αναφέρει ότι οι γονείς του προσέγγισαν γιατρούς για να βρουν «γιατρειά». «Δυστυχώς γι 'αυτούς, οι γιατροί ήταν ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα θέματα και προσπάθησαν να τους εξηγήσουν ότι χάνουν το χρόνο τους», είπε.

«Οι άνθρωποι έχουν έλλειψη γνώσης» πρόσθεσε. «Ακόμη και μορφωμένοι άνθρωποι σαν τους γονείς μου, οι οποίοι είναι και οι δύο απόφοιτοι πανεπιστημίου, δεν είχαν παιδεία για την ομοφυλοφιλία».

Σήμερα, δύο άνθρωποι ζουν στο κέντρο LGBT. Ο διευθυντής, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος και μία γυναίκα τρανς από τις ΗΠΑ. Παρά τις παρανοήσεις, το να είναι κανείς τρανς, είναι ασφαλέστερο στην Ινδία από ό, τι σε ορισμένες περιοχές της Αμερικής.

Στις ινδικές γραφές, το τρίτο φύλο, θεωρούνταν ως ημίθεος και διαδραμάτιζε σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στα βασιλικά παλάτια στους αιώνες που πέρασαν, ενώ παράλληλα το Κοράνι αναγνωρίζει ότι ο Θεός δημιούργησε ασάφειες στο φύλο.

Ο Gohil δηλώνει ότι η Ινδία χρειάζεται να αλλάξει τους απαρχαιωμένους νόμους που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ.

«Ως μια διευρυμένη δημοκρατία, ήρθε πλέον ο καιρός να απαλλαγεί η Ινδία από τους αναχρονιστικούς νόμους των βρετανικών αποικιακών δυνάμεων και να δώσει ίσα δικαιώματα στα LGBT άτομα» .

Ένας τέτοιος νόμος είναι και το Section 377, που αναφέρεται στον ποινικό κώδικα της Ινδίας και αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως αξιόποινη πράξη.

Ο πρίγκηπας επισημαίνει ότι αυτό είναι επιζήμιο τόσο για τους ετεροφυλόφιλους όσο και για τους ομοφυλόφιλους, καθώς εμποδίζει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα για HIV, AIDS και άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Έχοντας πλήρη επίγνωση του προφίλ του και της πρωτοπορίας του να είναι ομοφυλόφιλος πρίγκιπας, ο πρίγκιπας Manvendra σχεδιάζει να μεταφέρει τον αγώνα του για τα δικαιώματα LGBT σε όλο τον κόσμο.

«Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων είναι ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρει και συνεχίζει: «Η αποστολή μου είναι παγκόσμια και να πάω όπου είμαι προσκαλεσμένος, διευρύνοντας τον αγώνα».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιώματα των γυναικών στη Συρία: Σύγκρουση μεταξύ SDF και της ισλαμιστικής κυβέρνησης Αλ Σαράα

Διεθνή / Δικαιώματα των γυναικών στη Συρία: Σύγκρουση μεταξύ SDF και της ισλαμιστικής κυβέρνησης Αλ Σαράα

Οι γυναίκες μαχήτριες των κουρδικών SDF στη βόρεια Συρία εκπαιδεύονται με πλήρη στρατιωτική εξουσία, συγκρούονται με περιορισμούς της νέας κυβέρνησης και συνεχίζουν να προωθούν το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία»
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Stalker τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Stalker τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά την απόρριψη της αίτησής του για κρατική χρηματοδότηση της ασφάλειάς του - Η γυναίκα αυτή φέρεται να είχε ακολουθήσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ ακόμη και σε ταξίδι τους στη Νιγηρία
LIFO NEWSROOM
«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM
Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Διεθνή / Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης
LIFO NEWSROOM
Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Διεθνή / Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Η καταδικασμένη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριζε ότι έπρεπε να απαλλαγεί, επειδή ο Έπσταϊν είχε συνάψει το 2008 συμφωνία με τις αρχές που τον Proστάτευε από περαιτέρω δίωξη.
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Η 72χρονη επέστρεψε σήμερα σε δικαστήριο της Γαλλίας - Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της αμφισβήτησε την ποινή του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια