BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς να πάει στον βασιλικό γάμο - Θα τον καλέσουν και αν όχι πώς θα αντιδράσει;

Ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς να πάει στον βασιλικό γάμο - Θα τον καλέσουν και αν όχι πώς θα αντιδράσει; Facebook Twitter
2

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να σαμποτάρει μια διατλαντική εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit αν δεν προσκληθεί στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Αυτό το σενάριο προκύπτει σύμφωνα με τον συγγραφέα του οποίου το εκρηκτικό βιβλίο για τον Αμερικανό πρόεδρο έχει κλυδωνίσει την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Ο Μάικλ Γουόλφ λέει ότι ο Τραμπ θα σεβαστεί την ειδική σχέση με τη Βρετανία μόνο αν πάρει αυτό που θέλει. Και φαίνεται πως θέλει πολύ να δώσει από κοντά τις ευχές τους στο βασιλικό ζευγάρι.

Το θέμα της πρόσκληση Τραμπ στο μεγάλο κοσμικό γεγονός της χρονιάς δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς εδώ και εβδομάδες υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Χάρι θέλει να καλέσει το ζεύγος Ομπάμα στην τελετή. Και αυτό είναι κάτι που προβλημάτισε την κυβέρνηση Μέι καθώς εκτιμάται πως θα θεωρούταν προσβολή στο πρόσωπο του Τραμπ να δεί τον προκάτοχό του καλεσμένο της βασιλικής οικογένειας.

Ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς να πάει στον βασιλικό γάμο - Θα τον καλέσουν και αν όχι πώς θα αντιδράσει; Facebook Twitter

Ο συγγραφέας του πολυσυζητημένου βιβλίου «Fire and Fury: Inside the Trump White House», είπε ότι ο πρόεδρος θα αντιδράσει άσχημα αν δεν βρεθεί στη λίστα των προσκεκλημένων.

«Δεν του αρέσει να είναι απομονωμένος και θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής όλη την ώρα», είπε. «Το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ είναι απλό: οι Βρετανοί θα του κάνετε τα χατίρια και υποχωρείτε σε όποια γεωπολιτική φαντασίωση έχει και εκείνος θα σας δώσει αυτά που θέλετε», ανέφερε ο Γουόλφ στην Mail Online.

«Δεν είναι θέμα εκδίκησης αλλά το σκεπτικό του είναι "Με κολακεύετε και σας κολακεύω"» είπε ο συγγραφέας ο οποίος εκτιμά πως ο αμερικανός πρόεδρος βλέπει τη συνάντηση με την βασιλική οικογένεια υπό το πρίσμα τηλεοπτικών όρων - κάτι σαν ριάλιτι.

Ο Γουόλφ ισχυρίζεται επίσης ότι ο Τραμπ είχε τόσο μεγάλη άγνοια για το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν ήξερε τι ήταν το Brexit  δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα του 2016.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της ΕΕ και μια διατλαντική εμπορική συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για τη βρετανική οικονομία.

Διεθνή
2

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Το παλάτι ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour»

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Το παλάτι ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour»

Με ανακοίνωση το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα λάβει μέρος στις πρόβες για την μεγαλειώδη παρέλαση στις 8 Ιουνίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ελαττωματικός αερόσακος: Η Nissan προειδοποιεί 85.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν επειδή υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Διεθνή / Ελαττωματικός αερόσακος: Η Nissan προειδοποιεί 85.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν επειδή υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Ένας νεκρός από έκρηξη ελαττωματικού αερόσακου Takata - 58 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί – Δείτε ποια μοντέλα της Nissan αφορά η προειδοποίηση
NEWSROOM
Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ.λίρες

Διεθνή / Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ. λίρες

Η προσφορά του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Ντάνιελ Κρετίνσκι θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους και από την βρετανική κυβέρνηση - Στον Κρετίνσκι ανήκει ήδη το 27% της Royal Mail
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Διεθνή / Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι πυρκαγιές και οι επιθέσεις σε υποδομές θα μπορούσαν να είναι μέρος της συστημικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την ήπειρο
NEWSROOM