Ιράν: Περίπου 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο στην Τεχεράνη

Ιράν: Περίπου 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο στην Τεχεράνη Facebook Twitter
0

Περίπου 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν το Σάββατο στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα ο αντινομάρχης της πόλης, Αλί Ασγκάρ Νασερμπάχτ, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Ilna που πρόσκειται στους μεταρρυθμιστές.

«Τα πρόσωπα αυτά παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές (...) Πολλοί από τους συλληφθέντες φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στις οικογένειές τους», πρόσθεσε ο Νασερμπάχτ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και «40 ηγέτες των παράνομων συγκεντρώσεων».

«Επιδεικνύουμε ανοχή και ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατόν», συνέχισε, επιβεβαιώνοντας ότι οργανώνονται «σκόρπιες συγκεντρώσεις» στο κέντρο της Τεχεράνης. «Η αστυνομία κάνει το καθήκον της» για να ελέγξει την κατάσταση, τόνισε.

Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Fars μετέδωσε ότι περίπου 200 διαδηλωτές προσπάθησαν να συγκεντρωθούν κοντά στο πανεπιστήμιο, φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM