Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο συγκινητικός λόγος που αυτός ο 83χρονος ετεροφυλόφιλος άντρας αποφάσισε να παντρευτεί τον καλύτερό του φίλο

Ο συγκινητικός λόγος που αυτός ο 83χρονος ετεροφυλόφιλος άντρας αποφάσισε να παντρευτεί τον καλύτερό του φίλο Facebook Twitter
6

Δύο Ιρλανδοί άνδρες παντρεύτηκαν στο Δουβλίνο για να αποφύγουν το φόρο κληρονομιάς 50.000 ευρώ για ένα σπίτι.

Όμως ο Matt Murphy και ο Michael O'Sullivan δεν είναι ζευγάρι. Είναι ετεροφυλόφιλοι και μοιράζονται μια μακροχρόνια στενή φιλία.

Οι δύο άντρες αποφάσισαν να παντρευτούν όταν ανακάλυψαν τον φόρο που θα έπρεπε να καταβληθεί καθώς ο Murphy, 83 ετών, σκόπευε στη διαθήκη του να αφήσει κληρονόμο του σπιτιού του τον O'Sullivan, ο οποίος τον φροντίζει για πολλά χρόνια.

Ο γάμος ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε στην Ιρλανδία μετά από δημοψήφισμα τον Μάιο του 2015.

«Γνωρίζω Matty εδώ και 30 χρόνια. Γίναμε πολύ φίλοι μετά το τέλος της δεύτερης σχέσης μου», δήλωσε ο O'Sullivan, πατέρας τριών παιδιών, στην εφημερίδα Irish Mirror.

Και οι δύο άντρες περιγράφουν πώς έχουν περάσει μαζί δύσκολα χρόνια καθώς ο O'Sullivan είχε μείνει άστεγος και ο Murphy υπέφερε από σοβαρής μορφής αρθρίτιδα.

Ο Murphy δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώνει τον O'Sullivan ως φροντιστή και τελικά του είπε πως θα του παραχωρούσε το σπίτι του για να έχει κάπου να μείνει.

Ο συγκινητικός λόγος που αυτός ο 83χρονος ετεροφυλόφιλος άντρας αποφάσισε να παντρευτεί τον καλύτερό του φίλο Facebook Twitter

Ωστόσο, ο O'Sullivan γνώριζε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε τεράστια φορολόγηση και το σπίτι θα έπρεπε να πωληθεί για να πληρωθεί το ποσό. Και μπορεί στην αρχή να συζητούσαν ως αστείο το ενδεχόμενο γάμου, αλλά όπως λένε μια μέρα αποφάσισαν πως θα έπρεπε να το κάνουν.

O'Sullivan απέτισε φόρο τιμής στην κοινότητα LGBT της Ιρλανδίας: «Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες που πέτυχαν την ισότητα για αυτή τη χώρα, για την οποία πολέμησαν σκληρά, ένιωσαν διακρίσεις για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής. Τελικά κέρδισαν ισότητα για τον εαυτό τους αλλά και για όλους τους άλλους».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ένα πρώην νοσοκομείο στην οδό Grand Canal του Δουβλίνου.

Ο O'Sullivan υπήρξε στο παρελθόν παντρεμένος με μια γυναίκα ενώ για τον φίλο του αυτός ήταν ο πρώτος του γάμος.

Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής ο O'Sullivan μίλησε για τη καλοσύνη του συζύγου του ο οποίος είναι ο καλύτερός του φίλος, ενώ ο Matt Murphy του αφιέρωσε ένα τραγούδι για τη φιλία τους.

6

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Μοιάζει οξύμωρος ο τίτλος κι έχει και πλάκα το σχόλιο σου αλλά επί της ουσίας ναι, δεν είναι και λίγο να νοιάζεσαι τον φίλο σου τόσο που για να έχει ένα σπίτι να τον παντρεύεσαι, κάνοντας ένα λευκό γάμο, και μάλιστα σε έναν κόσμο που λίαν προσφάτως το θεωρεί νόμιμο αλλά και - σε μεγάλο ποσοστό - "ηθικά" κατακριτέο και δεν ξέρω και γω τι.Οπότε ναι, είναι συγκινητικός ο λόγος.
Μαζί σου, φίλε μου, δεν διαφωνώ, απλά πιστεύω ότι αν ήταν δωρεάν η μεταβίβαση του ακινήτου δεν θα το έκαναν όλο αυτό. Σαφέστατα και τους αξίζει σεβασμός για το ότι διάλεξαν αυτήν την οδό ακομπλεξάριστα, όπως και να έχει. Το συγκινητικό για μένα είναι δύναμη αυτής της φιλίας, πέρα από τον γάμο. Μακάρι όλες οι φιλίες μας να υπάρξουν τόσο αληθινές και δυνατές. Και πόσο μάλλον αν κρατήσουν μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Ευτυχία!