Στη σύνοδο του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ θα παραστεί ο Τσαβούσογλου

Στη σύνοδο του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ θα παραστεί ο Τσαβούσογλου Facebook Twitter
Φωτό: Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα γίνει αύριο για να συζητηθεί η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσαν σήμερα πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου θα μεταβεί στις ΗΠΑ έπειτα από συνάντηση που θα έχει με τον Ιρανό και τον Αζέρο ομόλογό του στο Μπακού σήμερα, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές στο Ρόιτερς. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι θα ταξιδέψει μέσω Κωνσταντινούπολης και θα συνοδεύεται από τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι.

Ο εκπρόσωπος των Παλαιστινιακών Εδαφών στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ δήλωσε ότι η Γενική Συνέλευση θα ψηφίσει πάνω στο σχέδιο μιας απόφασης που θα ζητεί να αποσυρθεί η αμερικανική δήλωση. Στο προσχέδιο αυτό άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ τη Δευτέρα στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε απότομα αυτόν το μήνα την πολιτική που ασκούσαν επί δεκαετίες οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας την κατακραυγή των Παλαιστινίων και του αραβικού κόσμου και μεγάλη ανησυχία μεταξύ των δυτικών συμμάχων της Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε έντονα την κίνηση αυτή του Τραμπ και φιλοξένησε μια σύνοδο κορυφής ηγετών μουσουλμανικών χωρών την περασμένη εβδομάδα με την οποία ζήτησαν την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ